Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

neděle 12. června 2022

LÉTO 2022: Období odkládání a tolika nového!


Postav se svým strachům! Prober je  pěkně jeden po druhém, najdi, jak je řešit, jak je odložit, jak s nimi souznít v dobrém – a nejspíše zjistíte, že vás právě tyto strach brzdí.

Část: Strachy

Částečně to mohou být strachy nebo i různé omezující zvyky, které nás udržují mimo pohodu, mimo nějaký šťastný rozvoj. Drží nás v rolích, které vlastně vůbec žít nechceme.

A léto nám může ukázat na konkrétních příkladech a prožívaných emocích, kde vlastně vůbec žijeme něco stísněného, co žít ve skutečnosti nechceme. A do této doby nám to tak ani nepřišlo.

 

Lítost, zranitelnost – touha se nějak ozdravit, posílit – to všechno může vcházet i z uvědomění si minulých chyb, z touhy je napravit. Nebo prostě vstát a jít dál…. Oprášit kolena.

 

Část: Projev se, tvoř zcela nově!

A jak se dá předpokládat, na druhé straně jsou nové výtvory, nové události a celkem jasně daný směr. To, co nás bude lákat do budoucnosti, co se bude nově utvářet, nakonec zpětným pohledem bude zcela logické. Navazující na to, co jsme prožívali na jaře, nebo i roky před tímto létem.

Některé oblasti se mohou až uzavírat:

-          Ty, kde jste věděli, že jste už už u cíle, ale pořád to nešlo

-          Ty, u kterých  jste byli velmi trpěliví a pracovali mravenčím tempem, může přijít průlom

V obou případech mi přijde také, že jde o věci, které jsou tak logické. Tak jasné. Tak zřejmé. Tak moc jsou přesně zasazeny do našich životů.

A právě proto bych se znovu obrátila k té první části. „Je mi to líto, sem nepatřím, tohle musím opravit“, pokud tento pocit přijde, vezměte ho s něhou největší a udělejte s ním něco, protože čím lépe se s tím vyrovnáte, čím více napravíte staré chyby, čím více s vděčností poděkujete za to, co máte, do jste docenili až nyní, tím lépe se vám pak v létě otevřou nové možnosti, které často už budou o té nápravě. O napraveném, o novém, o odměnách…

Můžeme takto zlepšit vztahy, usmířit se. Začít nové vztahy tam, kde jsme se už definitivně uzavřeli do bolestivých schránek. Najít nové zájmy, novou nadšenou práci, zapustit nové kořeny. Úspěšně se přestěhovat na místo, které bude prostě „wau“. Můžeme se rozloučit se starými přáteli, koníčky, pracovišti – a najít nová místa, novou práci či činnost, vztahy, které nás už nebudou zatěžovat. Můžeme se rozloučit se starými škodlivými návyky a vnést do života nové, zdravější. Na těle i na duši.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!