Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

neděle 19. září 2021

Týden od 20. – 26.9.: Síla, hodně hluboko v nás


Týden v sobě skrývá protichůdné síly. Obrovskou touhu se do něčeho dát, něco začít, někam se doslova rozpuknout a rozvíjet se směrem do prostoru, popravdě si ani neumím představit, co všechno se pod tímto pocitem může skrývat. A na druhé straně touhu se skrýt, zalézt do své jeskyně a poznat svou sílu, najít ji. Může se to v praxi projevit třeba tím, že budeme mít víc chuť plánovat, víc rozebírat svůj život do nejmenších detailů, rozkládat ho a zase skládat a leštit ty jednotlivé dílky.

Někdo bude tu sílu hledat venku a vykřičí sám sebe do světa – a bude to mít úspěch. Někdo se stáhne do sebe a ten velký třesk zažije ve svém nitru. Oboje je správně – a oboje je asi i bohatstvím tohoto týdne.

Můžeme se již i ohlédnout za zářím, které se nás snažilo v něčem proměnit, někam dovést. Buď tedy k akci, nebo k tomu, abychom se nad něčím znovu zamysleli v klidu a pohodě. Zkraje týdne máme úplněk, který obecně je o hlubokém ponoření se do vlastní duše, kdy hlavním tématem budou naše začátky, kořeny, to hlavní a důležité: Cokoliv vám tedy emoce přinesou k řešení, cokoliv vám bude líto, nebo se pro to nadchnete, je něčím důležité. Právě tato věc, která na sebe nyní tak upozorňuje stála na počátku naší životní cesty.  A tento týden máme možnost ji nejen zkraje týdne rozpoznat, ale s dalšími dny pak i nějakým způsobem vnést do života. Jakým, to se ukáže! Tomu pomůžeme tím, že se podíváme na to, co přehlížíme. Co máme, co nás vlastně tak strašně nebaví a co nechceme… jejda, není on v tom ten potenciál, který potřebujeme? A to může být dobrý návod hlavně tam, kde se cítíme už něčím unaveni, nebo v křeččím kolečku. No, asi i proto to poustevníkovo zastavení a schoulení se do sebe…

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!