Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

pondělí 20. září 2021

Podzimní rovnodennost, MABON 2021: Oživení? A nyní jak dál?

 


Krátce po polovině září nastává podzimní rovnodennost, čas oslavy úrody (nejčastěji se spojuje s oslavou vinobraní a sklizně jablek). Takže je čas poděkovat, oslavit rok jablečným receptem a vínem… a poděkovat za rok, který nám byl dán. Podívat se, jakou úrodu nám přinesl, co bylo těmi hrozny a sladkými jablíčky. Letos bych přidala ještě jednu otázku: Co v mém životě bylo letos tak vzácné, že bych si kvůli tomu klidně ten rok zopakovala? Karty mne nápovědou navádí k situacím a darům, které jsou nebo budou spojeny se zcela novými začátky (nebo také s ukončením starých cyklů, kdy do těch nových vstupujeme naprosto bez zátěže minulosti), nebo s nápady, které jsou plně v souladu s námi samotnými, osvobození se, vydání se na cestu své dobrodružné duše. Oživení, co nás oživilo – to je asi to správné slovo!

Tak a nyní je tu karta speciálně pro tento rok: Král mečů. Oživení, které přichází, dary, které nám rok dal – máme nyní inteligentně a rozumně využít. Vzít vše jako fakta, najít systematická řešení. Možná ta, která už vám fungovala kdysi, nebo která fungují vám podobným lidem.

Ano, hledejme podobnost, zaměřme pozornost tam, kde jsou podobní lidé, kde se žije váš sen, nebo to, co jste v sobě nově probudili. S kým vás nebolí hlava, ale kde se cítíte osvěženi a oživeni.

A když budete mít pocit, že vám podklouzávají nohy, zvažte, jestli ten led pod nohama nedělají vlastní strachy, vlastní omezení, strach, že se se něco bude opakovat – je to výzva k osvobození se od spoutání minulostí. I v tom je totiž kus poctivosti a úcty vůči sobě samým – neničíme svůj život neponižujeme svoji osobu tím, že žijeme záměrně v negativitě.

A jsme zase na začátku, kdybyste si znovu vybírali svůj život, chtěli byste do něj položku „a budu se dobrovolně týrat“? Co vzácného nám tedy letošní rok přinesl, tak vzácného a nového, že to má nyní podobu jablíčka nebo hroznu vína – a my s tím máme rozumně, inteligentně a se ctí naložit? Investovat to do své budoucnosti?

Na to, jak to toto přemítání dopadlo, se nás zeptá dušičkový čas…  Využijme tedy kvalit, které se nám nabízí k ochutnání:

-          Moudrost nadhledu, vše nyní vidíme takové, jaké to je připravené k budoucnosti

-          Modrost svou i druhých lidí, kterých si vážíme a souzníme

-          Nevracejme se do temnot a neúspěchu, strachy a bloky lze nyní uzavřít… a jít dál

A dobrá zpráva nakonec – osud nám velmi pomůže tím, že ukáže cestu, přivede do života to, co potřebujeme k rozhodování, často to bude spojeno s možností vzít za ruku někoho, nebo něco, o čem nebo o kom víme, že nás bude doprovázet. Pozvedne nás.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!