Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

neděle 7. března 2021

Týden od 8. – 14.3.: Zlato ve vzpomínkách

 


-        


Minulost nese něco, čemu je dobré se přizpůsobit

-          Nostalgický čas hojení, dobře udělá čaj

-          Zvenčí vybarvené vztahy

Zajímavá věc by nám mohla přinést ještě zajímavější výsledky. Budeme-li tento týden vedeni k noření se do vzpomínek, do minulosti, snad až do dětství, klidně se tomu poddejme. Můžeme tu najít něco velmi důležitého, spojitost, logiku, nitku svého života a z toho pramenící jednu velkou odpověď, které se máme přizpůsobit.

Zkraje týdne tedy může být mlhavo, zvláštně, snad i trochu mrazivo a zimno, takže doporučuji teplé čaje, hrnečky s čímkoliv dobrým a hřejivým, nebo cokoliv, co jemně naladí a zahladí, uhladí to, co se v nás niterně rozrýpe. Ale úplně zahazovat těžkými kameny ty rány asi příliš vhodné není, z výše uvedeného důvodu. Když sami sebe jemně provedeme těmi náhle vyvstalými vzpomínkami, může se stát, že už v půlce týdne budeme vědět, proč to všechno a co dál. Přichází ne snad akce nebo nějaký shon, ale jasnější vidění, které notně uleví. Ideálně se může stát, že uvidíme záměr své duše a budeme ochotni k němu jít, snad i proto, že pochopíme díky tomu noření, proč je tu právě teď. A jak k němu máme jít.

Z praktického hlediska to je týden jasně ukazující, kde máme dobré zázemí a kde nikoliv. Takže další ze série událostí a myšlenek, které nás buď úplně rozsekají, nebo s nimi konečně něco uděláme a postavíme se jim, zahodíme je do koše a přestaneme živit to, co je absolutně neživotaschopné. Kompromisy nikdo nebere.

Tím víc, že ve všem tom tanci s vlastní duší a jejími tajemstvími budeme víc podporováni v radosti, v tom, abychom nacházeli to, co máme v životě rozvíjet, s čím se máme mít rádi a celkově to může být i vhodný čas pro oživení vztahů, pro smír, pro nostalgii, pro „něco staré, co jsme už tak dlouho nedělali a nedopřáli si“.

A ještě jedna věc – zvenčí tu je silný vliv našich jistot, nebo lidí, na které spoléháme. Ve vší nostalgii se může stát, že se někdo vybarví a my zjistíme, že toto jsou lidé, ke kterým musíme přehodnotit postoj a poslat je o dům dál. Byť se u toho možná potopíme dost do sebelítosti a vůbec, podivného stavu. Může to pak mít i souvislost s tím záměrem duše, protože jasněji uvidíme, kdo nám v cestě stojí a kvůli komu jsme třeba nejen nešťastní, ale také šíříme nepohodu kolem sebe. A takoví být přece nechceme. A jsme u odpuštění, možná dalšího velkého březnového tématu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!