Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

středa 10. března 2021

BŘEZEN Obecně a pro jednotlivá znamení: Kvočna na nových začátcích

 


Měsíc, ve kterém patrně zpomalíme i psychicky, bod přerodu, zlomu, nových začátků, které si před sebou, nebo pod sebou, budeme muset ještě trošku usadit, uhladit, jako když se kvočna rozhodla zasednout tedy konečně na vajíčka, která má. Všechno musí být perfektní, protože až si sedne, tak se dost dlouho ani nehne, aby vajíčkům poskytla potřebné teplo. Budeme si věci kolem sebe upravovat. Tu nás potěší, co máme, tu nás rozčílí to, co není dokonalé nebo dokončené. Emoce mohou lítat jako na horské dráze, ale neměly by být příliš překvapivé, spíše nás může překvapit, že konečně se dere na povrch něco, co jsme tu více, tu méně, tušili – a je to tady! Intuice nás nejen bude vyrovnávat, ale také tam, kde je potřeba, manipulovat do vnitřních konfliktů.

Je to snad už o třepané, já vím – ale březen je měsíc pravdivosti vůči sobě samým, měsíc, kdy budeme kvočnami. Některým vajíčkům budeme muset odpustit, nad některými se pozastavit a dořešit je, některá pochválit, některá pohladit, více opečovat ta, kterým se péče nedostávalo.

Prakticky se to projeví:

-          Uvidíme jasně, v čem už nemůžeme pokračovat, bude nám to brát, štvát nás to, ale také uvidíme cestu ven. Mnohdy si to špatné a škodlivé uvědomíme až poté, co nás pozve to nové… s úžasem se zadíváme vzad a spatříme „jak jsem jen tohle mohla žít tako dlouho?“

-          Vnějšími nabídkami a události, ač to zní v této době všelijak, ta podpora z vnějšího světa tu je obrovská, měly by k nám víc než kdy jindy chodit přesně ty nabídky, laskavá slova nebo pobídky takového druhu, které nám přijdou jako na zavolanou.

Postupně se bude rodit nové, nová spolupráce se životem a s budoucností. Nejvíce růst bude to, co podpoříme prakticky, nebo co nás podpoří prakticky, až si v sobě vyklidíme všechny nepravdy a falše a vyhrneme si rukávy a půjdeme do té konkrétní životní oblasti naplno a už tentokrát doopravdy. Bez výmluv a koleček kolem…

A mimochodem, zajímavé je, že tu všechna intuice jde do mužských rovných karet, králové (mincí, mečů), Císař – tedy stabilita bude možná hlavní téma. Nebo vztahy, kvalita mužská vedle nás. Chuť prohlédnout sebe, druhé – a nastolit si nová pravidla tak, aby nejen pouze nevyčerpávala nás samotné, ale aby se zde dařilo logice a růstu. A možná pro někoho to je o hledání toho pravého, pevného, hmatatelného, co cítíte, že k vám patří, co tušíte… tak tomu umeťte cestičku, prosím…

Ta silná energie je spojena se spravedlností, s rovnováhou, takže je klidně možné, že zvenčí přichází i nějaký stimul, úleva, úžasný dlouho očekáváný nápad, podaná pomocná ruka, bezpečná zeď, o kterou se můžeme opřít – a uleví se nám. Konečně bude vše, jak má být. Nebo k tomu bude nakročeno.



Beran: Nejlépe vám prospěje samota

Beranům nejlépe prospěje samota, čas strávený se sebou samotnými, chvíle, ve kterých se jim bude dobře hledat vlastní pravda. Možná tu bude potřeba něco si v sobě vyjasnit, o něco se opřít, uvědomit si, co vlastně máte rádi a kam vás to táhne. Nejsilnějším březnovým vlivem na vás bude mít čas sám, vše, co pro vás bude důležité, bude chodit samo jako touha, potřeba – chuť jít a udělat to. Osamostatnit se, přivinout k něčemu, přilnout sami k sobě – může to mít mnoho různých podob.

Býk: Nejlépe vám prospěje podpora

Využijte březen k rozvíjení toho, co na vás mají druzí rádi, co vy sami druhým rádi dáváte. Projevená, ale i přijatá laskavost, vám oživí celý život a může mít i větší význam do budoucnosti, než to může nyní vypadat. Pečujte, zastavujte se u toho, co máte rádi a čerpejte z toho energii. Velmi se vám to vyplatí, protože už koncem měsíce si takto „vysedíte na vejcích“, buď pořádný příval energie, nebo nějakou mohutnou podporu osudu, která se jen tak nevidí a která vás posune pěkně vpřed.

Blíženci: Nejlépe vám prospějí zásadní změny k jemnosti

Kde cítíte výživu pro sebe? Kořeny, lásku? Zázemí? Tam se nekompromisně vydejte. Možná to bude měsíc, v němž uděláte zásadní životní rozhodnutí (pro okolí může být i sobecké), ale potřebujete pořádný nový začátek od podlahy. Nejlépe vám prospěje utvořit nyní nějaké nové základy, dle svého. „Nepřijímej, co není tvé, hlídej si svou energii,“ to je rada od karty, kterou lze jen podepsat.  Trable končí, vysvitlo vám slunce…

Raci: Nejlépe vám prospěje uvolnění sevření

Březen na vás může působit velmi silně v tom, že buď vás mohou více trápit vlastní chmury a temné stránky, lítost i strach, nebo právě z těchto stavů se dostanete na velmi dlouhou dobu, protože kolem vás pobíhá velmi realistická nabídka, nápad, nebo pošoupnutí kupředu, které vám vlije radost a lásku do srdce. Najednou tu bude naděje. Tak rozvíjejte všechno, co cítíte ve chvílích volnosti, dopřejte si přírodu, dopřejte si jednoduchou radost dětskýma rozzářenýma očima. Skrze tento pocit přijde uzdravení všeho zatuhlého ve vašem životě.

Lvi: Nejlépe vám bude ve vlastním nitru

Akčním Lvům nyní prospěje napojení se na vlastní intuici. Můžete si projít pořádnou vnitřní bilancí a zaplout do hodně bahnitých hloubek, ale zdá se, že výsledkem bude velmi viditelný a citelný nový začátek. Ač jeho důvody, i důvody případných konců (může se to týkat rodiny, vztahů a záležitostí, kde v březnu přijde zásadní, zatím neviditelná informace), mohou být jen vaším tajemstvím. Jiným do toho nic není. Vy nyní víte, jak naložit se životem, Vy jste se nyní sami velmi hluboce pochopili…

Panny: Nejlépe vám prospěje vejití do konfliktu

Potřebujete-li mít jasno, vejděte do konfliktu. Březen vám nese vyjasnění některých záležitostí, když už se bude dát říci – mám jasno, vím jak dál, netřeba dál ztrácet čas. Jděte klidně i do konfliktů, vnějších i vnitřních, protože potřebujete pořádně protřepat své šuplíčky a očistit se. Výhodou je, že budete-li skutečně k sobě pravdiví, jako bonus vám pak přijde koncem měsíce vysněná nabídka, kterou byste ale přehlédli (či by nepřišla), pokud byste zůstávali v jakési lenivé pseudolásce k sobě samým.

Váhy: Nejlépe vám prospěje pozorování

Vaší silnou stránkou bude pozorovací talent. Zpomalte a využijte čas k tomu, že si pořádně a potichu prohlédnete svět kolem vás. Vnímejte. Může vás potkat překvapení v podobě vztahů, které budou lepší než jste si mysleli, kdy i vztahy na dálku mohou být velmi podporující. Uvolní se strachy a bude vám lépe, když se na svůj život podíváte z nadhledu, ale s pocitem napojení na všechno, co máte rádi. Ozdravujte svá napojení, sem tam nějaká vyživte, nějaká chapadélka usekněte.

Štíři: Nejlépe vám prospěje štěstí

Obraťte svou pozornost k sobě samým. Maximálně. K tomu, jaké jsou vaše sny, potřeby, jaké zázemí potřebujete. Intuice vás dovede velmi silně i k patřičným řešením, či návrhům řešení. Potřebujete dotáhnout do konce to, co si to už zaslouží, a činí vás šťastným. Výhodou bude silná vnitřní autorita, takže co si umanete, to dokážete. A kdo tápe, tomu se může nyní ukázat, kam ho to vlastně táhne, spolu s ochutnávkou, jak by mu tam bylo dobře.

Střelci: Nejlépe vám prospěje důvěra

Zkuste tento měsíc důvěřovat tomu, kam vás osud vede. Zkuste ho poslouchat, naslouchat, přijímat jeho tiché nabídky. S milými slovy k vám může nyní přijít něco velmi laskavého a důležitého, malá důležitá křižovatka vašeho života. A vlastně se na ní všechno stane samo: jen důvěřujte a neplýtvejte silami... Ztišení vás ozdraví.

Kozorozi: Nejlépe vám prospěje čas pro své vnitřní rány

Březen vám může přinést příležitost nechat za sebou minulost, zejména nějakou bolavou, ale také spory a nerovnováhy. Můžete je více cítit, ale když zpomalíte, nebudete se vzpírat a plýtvat silami na zbytečné spory, myšlenky a hádky, všechno se srovná samo. A když něco nepůjde podle vašich plánů, též to nelámejte přes koleno, prostě nenazrál ještě ten pravý čas. Zkuste si opravdu odpočinout a nechat rány zhojit.

Vodnáři: Nejlépe vám prospěje praktické uvažování

Praktické uvažování vás v březnu dovede k úspěchu, ale důvěřujte tomu, jaká řešení vás budou napadat. Můžete úspěšně dokončovat, sbírat nějaké úspěchy, které vás ale posunou k dalším, novým úkolům. Nespěte na vavřínech, ale s klidem se pochvalte a odpočiňte si. Čas jemnosti i březnové očisty vám nese na stříbrném podnose to, v čem jste dobří. A v tom budete dál pokračovat.

Ryby: Nejlépe vám prospějí otevřené oči

Rozhrnuté závěsy a novinky budou v březnu přeskládavat vaše plány. Možná jen trošku, možná víc. Ale je tu rada důvěřovat načasování a máte mít vědomí, že máte spoustu času. Tak též zpomalte a dobře se rozhlížejte kolem sebe. Co se nyní mění, co je náhle jiné (či to vypadá jinak), to jen odhalilo svou pravou tvář – a na vás pak bude tyto nové okolnosti zabudovat do budoucích plánů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!