Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

pátek 22. ledna 2021

PŘED VÍKENDEM: Nechce se ti? Výborně, máš směr!


Nevím, jestli budeme mít pohodový víkend, protože nám to tady houstne do pěkných vnitřních i vnějších šarvátek. Upřímně – pokud něco opravdu nemusíte, zvlášť to, co vám vždycky zhorší náladu, nevrhejte se do toho dobrovolně. Nevhodný čas pro rozhovory s konfliktními lidmi, ne – z toho se vybruslit nedá.

Ideální by bylo na tento víkend eliminovat vnější rušivé vlivy, jak řekla Kelišová, zavřít, zaligrovat a fertig! Už jen proto, že uvnitř se toho bude dít hodně a je to také o konfliktu vnitřním. Naše rodiny, naše děti, náš domov a naše duše a to, s čím se tedy před vnějším rušivým světem uzavřeme, může procházet podobnou nelítostnou probírkou. Propadne vše, co škodí… Propadne vše, co už nevyhovuje, co si pěstujeme jako parazita doma nebo v duši, ve svém nejbližším zdroji energie.

Zvláštní místo tu ale budou mít věci, do kterých se nám nechce. Nevíme proč. Je třeba se vydat na cestu, ale nechce se nám, protože až uděláme první krok, tak se buď něco změní natrvalo, nebo nám jen bude dobře a proti tomu pocitu tady stojí – kdoví kdo: možná i ty okolní vlivy, před kterými je moudré se uzavřít alespoň na chvíli. Do čeho se nám nebude chtít, ač budeme vědět, že je to pro nás, skutečně pro nás – to nejlepší – to je doslova drahokam tohoto období. Posbírejme síly a překonejme to špatné v nás, prolomme zlozvyky, udělejme konečně to dlouho odkládané, vykliďme, ukliďme si tam, kde potřebujeme – a popřemýšlejme, jestli tam, kde se nám nedaří a přitom nás tam táhne naše srdce, nemáme nějak zásadně změnit strategii do budoucnosti.  Konečně si připustit, že si úspěch nebo lásku zasloužíme, že i malé zvyky, které pozveme do života, zvyky úspěšných a milovaných, milujících lidí, nám prospějí.

My víme, co se nám nechce… (a vlastně i víme proč): je čas odklidit se do ústranní, opečovat svůj vnitřní domov a udělat právě to, co se nám nechce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!