Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

středa 23. prosince 2020

Týden od 21. – 27. 12.: Budoucnost a pomoc je… tam někde venku

 


Vánoční týden nás pouští do úlevy ztěžka, ten letošní slunovrat byl velmi obtížný, hluboký a mohl někoho držet hodně v bahně, hodně mezi trny minulých trápení a vzpomínek. Tam všude ještě začátkem týdne můžeme bloudit, ale po pondělním slunovratu by se lehounce mělo všechno dávat více do pohybu. Na začátek prozradím, že s koncem týdne už uvidíme hvězdu naděje, kterou nám přinese osud, něco se rozhýbe samo, osudové okamžiky a události, které rozjasní budoucnost přijdou zvenčí, samy a měly by být v tom nejněžnějším spojení s námi samotnými. Ale i kdyby ten pocit něhy byl způsoben jen tím minulým utrpením, i to je nádherný okamžik.

Začátek týdne nás tlačí a vše se uvolňuje až po středě, čtvrtku, takže na sebe dávejte pozor a nevplouvejte zbytečně do situací,  o kterých víte, že se jimi vyčerpáváte zbytečně nebo kde víte, že na Vás číhá rýpání do starých ran. Tato tíha a obtížné dny jsou tu proto, aby nám přinesly chuť plánovat něco nového, být trpěliví, protože možná teď ještě není čas na výsledky, ale něco ještě chybí – a my musíme přijít na to co… hledáme návod, cestu – tolik to vadí! S koncem týdne bychom ji mohli najít, nebo uděje něco, co nám pomůže ji vidět. A vše je to o nastavení budoucnosti, o klidu, ze všech strachů máme vyjít s klidným pocitem, že budoucnost bude. Vzít v potaz to, co máme, udělat si první velkou bilanci celého roku a přijmout i pomoc zvenčí, nebo naopak, tím, že někomu sebe nabídneme, uvolní se nám ruce. A dát si cíle.

V tomto výkladu mají stanovené cíle až příliš viditelnou zář. Možná jsou tedy tím návodem, tím světlem, který hledáme. Cíle, které někdy stojí na drobnostech, jež už v životě máte, kterých jste dosáhly. Cíle, které stojí na tom, že svléknete poraženecký šat a odevzdáte ho osudu. A poohlédnete se po novém.  Pomůže zkusit vidět věci jinak, zastavit se. Poprosit o podporu. Ona přijde, již brzy.  A poslední týden tohoto roku nás zahřeje. Takže temnota letošního slunovratu je letos ta poslední…

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!