Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

pátek 25. prosince 2020

PŘED VÍKENDEM: Milujme to, co se před námi tyčí

 


Mám dojem, že ta zvláštní úleva je znát ve vzduchu a ruka račího úplňku nás už táhne ke svému úkolu, který nám dá, tedy – najít to dobré na sobě. Nekompromisně a možná tím zásadně změnit úhel pohledu sám na sebe. Tak jsem byla zvědavá, co tu budeme mít na víkend. Naše budoucí úkoly, naše třinácté komnaty s tím, „co by kdyby“… No… co by kdyby… Co by bylo, kdybych se nebála, kdyby nebylo to či ono, možná by to pak bylo nádherné spojení, nádherné puštění sebe samých do života, do radosti. Jde o to se jen pro to rozhodnout, tvrdí karty. Toto palčivé téma nám přináší proč? Protože tu je něco, co nás trápí, nesplněné sny, strach z úkolů příštích, obavy, jestli něco zvládneme, příliš mnoho obav, které svazují a berou nám tu přirozenou radost zkusit něco nového, jen tak – pro pokus. Co na tom, když to nevyjde…. Jenže se zdá, že když takto k něčemu přistoupíme, tak ono to vyjde. Pokud překonáme strach z budoucího trápení – otevře se nám osud a uvolní nám cestu k úspěchu.

V centru pozornosti by měly být myšlenky nebo akce, které se týkají úvah nad změnami, které změní život i lidem kolem nás, přivedou vám do života nové lidi. Bojíte se otevřít se světu? Svým talentům nebo své životní cestě jako takové? Rozpomeňte se na to, jací jste – jací jste, když jste milovaní, když sami sebe máte rádi. A to je přesně ten pocit, na který nám o víkendu  nasedne odvaha něco zkusit. Pro něco se rozhodnout.

A z vnějšího světa k nám ještě může přijít jedna malá informace: v podobě milého slova, které bude ale znít tak nějak: „Tak to prostě udělej, co na tom… tak to přijmi, zkus, pracuj a žij tak, jako bys byl na té úspěšné cestě“. Je to kombinace laskavosti a rázného, přísného příkazu. Tak krásný víkend a mějte odvážné myšlenky a buďte k sobě laskaví….

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!