Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

středa 14. června 2023

ČERVEN PRO KAŽDÉ ZNAMENÍ: Parádní úklid plný vichřic


 Berani:
Bude užitečné, když nastavíte svou mysl velmi rázně, očistně a dáte vše kolem najevo, jak to máte. Tedy všechno to, co nevyhovuje, půjde nekompromisně pryč. Všechno to, co potřebujete rozhodnout, tak rozhodnete – ono kolem vás bude i hodně informací a událostí takových, že ta rozhodnutí budou logická, správná a očistná. Ale může to někdy bolet, někdy vás, někdy okolí, ale ta ráznost se vám vyplatí, protože velmi jasně vidíte svou životní situaci a je tu příležitost to vidění efektivně využít a porozhodovat se tam, kde to je třeba. Tím motorem je pro vás hlavně jistota a to, aby váš život byl v pořádku a plný síly v následujících měsících. Takže všechno veďte k tomu, abyste si svůj život zkvalitnili. Může vám pak přijít lepší práce, mohou se pak uklidňovat různé situace, můžete někde získat čas na regeneraci nebo obecně kvalitnější pohled na svůj život, celkové zklidnění. Čím víc se oženete tím ostrým mečem kolem sebe a sklátíte to špatní, tím víc klidu zažijete posléze.

Býci: Vaši temnou stránku si užijete především, pokud nemáte někde čisté svědomí, to může vyplout na povrch a doslova vás zaplavit vztekem, nebo pocitem viny, podle toho, jaká ta situace je. Dá se ale v obou případech říct, že byste se měli snažit maximum možného napravit. Vůči sobě, i vůči jiným. Pokud si někdo bude stěžovat, že mu něco dlužíte, tak mu to patrně opravdu dlužíte. Pokud uvidíte, že jste někomu  ublížili, či se od vás bude někdo nápadně odtahovat, opravdu se zamyslete, jestli jste dotyčnému neublížili. Na straně druhé, nepodléhejte nepříjemným pocitům, ale vždy se zamyslete nad nápravou. Ta náruč otevřená ke smíření, bude vždycky a co v červnu napravíte, na sobě i na druhých, to by mělo mít dlouhého trvání, protože ty emoce budete prožívat tento měsíc velmi hluboce, až přepáleně, a to možná právě proto, abyste si uvědomili své chyby, svá místa na světě a to, co máte skutečně rádi. A  na základě tohoto směru udaného emocemi, nebo nepříjemnými pocity viny, okradení, jste upravili svou životní cestu. Výjimkou je pak to, když opravdu budete vědět, že vám bylo něco okradeno, že už to nejde dál, přesně ty kompromisní, vyčerpávající vztahy – tak tady asi už bude dobré, když není možná náprava, udělat něco, čím sami sebe uzdravíte. Už brát ohled i na sebe.

Blíženci: Tak se konečně rozhodněte pro to, co skutečně milujete. Červen vám přináší také tu ráznou energii dobrého nadhledu nad svým životem. Uvidíte jasně, co je dobře, co není – a budete mít i chuť s tím něco udělat, rozhodovat se – tady mohu garantovat, že vaše sklony rozhodovat se opravdu dobře, budou velké. Ale znovu, i jako u Beranů, ta rozhodnutí mohou bolet vás, i druhé. Jsou to zásadnější věci, u kterých je třeba udělat je konečně správně – často to může souviset s koncem nějakých závislostí, nedobrých zvyků, okovů, závislostních vztahů, přičemž ty červnové bouře pro vás mohou být i o tom, že uvidíte, ucítíte mnohem výrazněji to, kde vás něco škrtí a skřípe (lidé, situace pod.) tedy to může být nepříjemné až krajně, ale důležité je udělat si v životě pořádek a těchto věcí co nejvíce odstranit nebo vyřešit. Na té druhé straně na vás čeká doslova láska, setkání s milovaným, případně až osudové zvraty, u kterých víte, že jste příliš obětovali, než abyste teď tu příležitost, která přichází, minuli. Ano, můžete vypadat jako sobci… ale jen v očích těch, kteří vás využívají ve svou zvrácenou nebo prospěch. Jednoznačně budete vystaveni zkoušce – jít si za svým. A to rázně. Napravit se tak může váš životní pocit, únava, nebo životní směr, protože budete mít sílu a chuť se proklestit za lepším a to lepší by na vás i mělo zaťukat.

Raci: Máte tento čas poměrně klidný, ale chce se po vás ujasnit si nějak budoucnost a možná si naplánovat něco nového, čím chcete svůj život obohatit, co nového se chcete naučit. Prospívat vám bude pomalost, klid a dobré rozmýšlení, rozhodně nikam nespěchejte, nedělejte ukvapená rozhodnutí a raději se podívejte, co vám osud nese obecně, protože se zdá, že přívětivým přístupem k sobě, pomalu najdete něco opravdu hezkého, až vášnivého… miloučkého. Mám z toho pocit, že vám červen nabídne šanci se něčemu novému naučit, něčemu novému se nadchnout a vybudovat obecně něco velmi klidného, potěšujícího a nabízejícího vám pevnou součást vašeho života. Ostatně můžete červen takhle využít pro mravenčí práci na čemkoliv, o čem víte, že ve vašem životě potřebuje zlepšit, zkvalitnit, ale je to dlouhá cesta, je toho moc, je to hodně úkonů – tak teď vám to půjde od ruky, prostě ten generální úklid se vám zaměří na to, co potřebuje opravdu obnovit ty pevné základy. A bude vás to bavit, budete se rádi učit, rádi se pro něco nadchnete – tak toho využitje.

Lvi: Možná až nepříjemným způsobem se vám bude nabízet něco k učení. Uvidíte, kde máte nedostatky – a bude to sakra vidět. Nebraňte se tomu pocitu, a prostě se v tom všem zlepšete. Ono vám to půjde snadněji a rychleji než si myslíte, nebo bude stačit i jen malé zlepšení k tomu, aby vám doslova vyrostlo sebevědomí až do nebes a byli jste se sebou velmi spokojeni. Může to také být o tom, že jakékoliv investice do sebe, do svého lepšího já, se vám mnohonásobně vrátí. Ale to zlepšení  je neskutečné, takže opravdu doporučuju najít si oblasti vašeho života, kde potřebujete něco fakt opravit a udělat to  - ten výsledek na sebe nenechá dlouho čekat a bude úžasně uspokojující. Máte možnost také potkat lidi, události, situace, které budou moci za to, že se vrhnete do něčeho, co se vám velmi zúročí v budoucnu, tak si na tyto novinky dejte pozor a zkuste je využít, skýtají víc než na první pohled vypadá. Jakkoliv nyní popostrčíte své sny, své plány – zúročí se výrazným skokem, změnou k lepšímu nebo se dokonce ty sny splní. V tom klidném rozpoložení na vás mohou přicházet myšlenky na nové směry, úkoly – a ty také neodhánějte, protože dříve či později na ně může dojít a udělá vám to hodně dobře. Máte prostě kvalitní červen, kvalitní náhled na život a když do toho trochu přidáte trpělivost a houževnatost, tak můžete přijít k úžasným vylepšením v životě.

Panny: Bude vás tolik štvát všechno nedořešené, rozkopané a rozrýpané. Každý, kdo vám jen trošku podtrhne nohy v červnu, to krutě schytá. Máte ohromnou příchylnost k tomu mít všechno v pořádku – a běda tomu, kdo bude tuhle rovnováhu narušovat. Lépe ale tak také uvidíte, kde si rovnováhu narušujete sami nebo kde jsou ta slabá místa vašich vlastních hranic a obrany vašeho území. Ty emoce tam mohou být i velké, ale berte to vždycky tak, že pokud někde něco štve a bolí – pak to není váš výmysl, ale měli byste s tím skutečně něco udělat, opravit, napravit, zazdít ty díry ve svých hranicích a to opravdu velmi kvalitně. Všechen červnový úklid je směřován k tomu, aby vám bylo zase dobře, aby vám někudy neutíkala energie. Abyste skrze to nepříjemné našli ty správné a účinné návody na běžný den, běžný život, na své skutečné plány. Tedy všechno zbytečné, zatěžující a nesmyslné bude patrně původcem nepohody – no a zajistěte si čas a prostor pro to, abyste tohle všechno vyřešili, odstranili, a mohli s koncem června stanout velmi, ale opravdu velmi spokojení na počátku léta a řekněme, že tam na vás může čekat i velké překvapení v podobě lásky, láskyplných setkání nebo něčeho, do čeho se zamilujete, najdete něco, pro co zahoří vaše srdce a po dlouhé době řeknete, že jste šťastní. Ale chce to asi ten úklid, v opačném případě byste tam na konci června mohli stát zavaleni nesmysly se strhanou tváří budete skřípat zuby nad tím, co byste mohli mít, kdybyste na zádech netáhli ten nesmyslný batoh plný… čeho vlastně? A i kdyby na to došlo, tak mám pocit, že nyní ten batoh vztekle odhodíte…

Váhy: Jak vás bude moc štvát všechno, co se vám postaví do cesty? Hrozně! A dovedu si představit, že to může být v tomto směru i měsíc rozporů ve vztazích, ale vezměte to tak, že kde přijde nepohoda, tam patrně ty vztahy potřebují nějak ozdravit, proměnit, možná jste všichni už na jiných místech v životě a je třeba dospěleji nebo jinak podle toho jednat i v těch vzájemných vztazích, nemusí to tedy být o rozchodech, ale spíš o úpravách vztahů… Vy totiž v červnu skrze své nitro rozhárané a rozbité, můžete přijít na to, kudy se máte v životě dát. Vyplují nerovnosti, křivdy, to, co v sobě držíte a už toho fakt bylo dost – a tak to nechte vyplavat, ono to potřebuje ven, jestli to potřebuje i řešit, nebo nechat být, to už je na každém individuálně, to sami poznáte. Důležité je vědět, že ten směr, který možná ztěžka, ale možná i zlehka, bude stále víc a víc znát, je směr, kterým se opravdu máte dát. Velkou roli tady hraje dokapaný pohár trpělivosti, uvědomění si své další životní cesty a odhodlání za ní jít. I dál je tu křižovatka, rozhodování, ale už tam máte jasně dané ty možnosti. Tohle mi přijde jako období, kdy si uvědomíte, že budete muset rozhodnout – a budete se chtít rozhodnout. Mezi čím a jak, teprve u vidíte, ale už jen to samo o sobě bude velmi úlevné a osvobodí vás to. Rozhodněte se, ale pak se uklidněte a přemýšlejte nad další fází…

Štíři: Těžké bude pro vás přemýšlení, vymanění se z emocí a vůbec, červen vám  nekompromisně nastaví zrcadlo tam, kde jste drženi ve vězení. Někým, nebo sami sebou. Výrazně uvidíte, kde to nefunguje, kde vám odchází energie zbytečně, a nasadíte asi i všechny síly na to, abyste to nějak vyřešili, až tak moc to bude nepříjemné. Nevím, jestli s vám to podaří, nebo jestli to přijde až někdy v červenci, ale ten úklid je u vás dost spojen s tím, že vás osud v tom nepořádku přidrží poněkud déle, než je příjemné a to jen proto, abyste viděli a pochopili princip toho nepořádku. Tak pokud věci budou trvat příliš dlouho, nezoufejte, ale využijte ten čas a ty věčné ukázky neúspěchu k tomu, abyste zkusili pochopit, proč to pořád zažíváte. Ono se dá řici, že vám v tom všem něco uniká – červen vám přináší situace, ve kterých vám dlouhodobě uniká důležitá informace. A máte se zastavit a najít ji. Bude patrně skryta v nějakém emočním prožívání, tedy nikoliv rozum, ale emoce vám ukážou, kde je kořen problému. A také se dívejte kolem sebe, milé lidské cosi, maličké usmíření, maličké zažehnutí příjemných vztahů – to všechno může velmi pomoci v tom řešení. Nebo je to o tom, že až pochopíte, tak ta úleva bude tak velká, že rázem budete nejšťatnějšími lidmi na světě. Jednoduše, potřebujete radost, potřebujete si ji dopřát a zažít. A tomu cíli tedy věnujte energii při červnovém úklidu.

Střelci: Bude vás drtit nerozhodnost nebo vůbec to, že toho je hodně na výběr, nebo naopak na výběr není nic a vy strašně moc potřebujete pošoupnout svůj život kupředu nebo něco vyřešit. Ten zdánlivý chaos nebo nervozita z toho, že nejste z jakéhokoliv důvodu udělat nějaké rozhodnutí, nechte být, zkuste si ulevit tím, že si budete hledat co nejvíc informací o tom, co řešíte, že „budete hledat v knihách“ a vnímat třeba to, že váš život se může, klidně, ubírat úplně jiným způsobem, než na který jste nyní umanutí. Dokonce mám pocit, že tady to někomu může doslova vytrhnout trn z paty a mílovými kroky přiblížit ke spokojenosti, ale také k nějakým hmatatelným ziskům. Právě to umění nahlížet na svůj život z vícero úhlů pohledu, vám přinese klid, potřebný čas, aby se věci udály někde venku, a posléze s koncem června by všichni Střelci měli být v podstatě spokojení. Tu cestu najdou, objeví se. Řešení postupně odpadnou ta, která jsou k ničemu a zbudou jen ta, která za něco stojí. Důležité je věci neuspěchat a skutečně sáhnout po kvalitě. Varování tu je před kompromisy, které by vám braly… ne na chvíli, jak slibují, ale na dlouho, jak tuhle informaci před vámi skrývají. Takže poodstupte od všeho stresujícího, spíše buďte diváky na divadle, a nechte věci se dít – a pak prostě jen posbírejte to, co uzrajea neopomeňte na konci června rozhlédnutí se kolem sebe, mnoho věcí mohlo uzrát, máte tu úrodu, hezkou, šťavnatou – a měla by mít spojitost právě s tím, co se urovnalo v průběhu června. CO jste dostali na stůl, co zapadlo na své místo.

Kozorozi: Vaše červnová výzva je o nových začátcích, o umění využít všeho trošku jiskřivého a nového, co se vám v tento měsíc namane pod nos. Dá se říci, že vás osud vyzkouší z toho, jestli jste dostatečně pozorní a připravení na drobné i větší změny. Ty změny jsou nenápadné, mohou mít dokonce podobu nabídky ke vzdělávání, k učení se, k něčemu, co sice zavoní pod nos, ale vyžaduje to pak spoustu práce, než právě v tom, co vás tak nalákalo, budete dobří. Souvislost tato témata mohou mít s minulostí. Takže se vám budou ve větší míře vracet lidé z minulosti, témata z minulosti a bude to mít s sebou tu nabídku. Něco zlepšit, k něčemu přistoupit jinak  - právě tak, jak jste se v mezidobí naučili. Nebo co znáte dobře v teorii nyní budete muset uplatnit v praxi. Červen pro vás může být příjemně nostalgickým měsícem, kdy vystoupí vzpomínky, minulost, touha prožívat něco hezkého, něžného. Celkově vám půjde i ozdravování sebe samých, jak těla, tak duše, takže věnujte se třeba i novým návykům souvisejícím s životním stylem, protože vám to vyloženě udělá dobře. Téma dětí, téma rodiny, téma té minulosti – takže i tady se může něco dít, co ve vás nechá hezké vzpomínky na delší dobu. Pro někoho tady může být podaná ruka k usmíření, nebo k vylepšení těch vztahů v rodině, pro jiného to zas bude nalezení nějakého přítele, nebo dokonce lásky, která bude trvalejšího charakteru, protože kdo vám v červnu sedne, ten je do morku kostí podobný vám…

Vodnáři: Dbejte v červnu na to, aby do vaší zahrádky nevnikala škodná ani plevel. Potřebujete si udržet takovou „plodnost“ ve svém životě, pocit, že máte úspěch, budete mít úspěch a jste vyloženě spokojení: Když tohle budete mít, doslova se na vás může přilepit kus štěstí ještě navrch. Tedy je to i vhodný čas pro nápravu všeho ve svém životě tak, aby to fungovalo, aby to rostlo, aby to bylo ku prospěchu vás i vašich blízkých – a  potom i jasně uvidíte, že po tom úklidu k vám začnou chodit dobré věci, případně vám bude lépe, protože si místo špíny a nepořádku, budete víc všímat toho hezkého v životě kolem vás a budete na to víc reagovat, tedy je pak možné, že s tou radostí v duši snáz využijete nějakou hezkou nabídku, kterou byste v zamračeném rozpoložení přehlédli, nebo odmítli. Také všechno, co podrývá vaši spokojenost bude víc vidět, to je prostě ta odvrácená stránka podobného naladění času, využijte toho a ty krtky ze zahrádky vyžeňte. Asi i proto, že nad vámi je nyní i ta romantická šťastná hvězda, takže čím víc budete v pohodě, čím víc budete myslet na sebe, tak i z tohoto úhlu pohledu, na váš čeká šťastná náhoda. Která vlastně i rozvine tu vaši zahrádku. V tomto naladění karet, kdo čeká na miminko, může se dočkat. To je vyloženě plodnost a tři karty o těhotenství ze tří. Takže – všechno, co pro vás znamená „těhotenství, nové plány, vyčkávání, výživa, čekání na něco, radostné očekávání čehosi“, to všechno se může dít. Směřujte své počínání v červnu ke všemu, co vám dělá radost, co nutně potřebujete k tomu, aby váš život fungoval tak, jak má fungovat.

Ryby: Červen vás bude trhat na kusy v tom, že ucítíte, co potřebujete, co chcete, kam se potřebujete vrtnout. A pak buď máte volnou cestu a bude pro vás měsíc doslova úžasným obdobím plným akce a pořádného načerpání energie, sebevědomí a všeho, co zrovna potřebujete, nebo vás o to víc bude štvát, když se nebudete moci hnout z místa. Budete-li tedy spíše smutní a paralyzovaní, tak zkuste na to všechno jít skrze uvědomění si toho, co skutečně je pro vás důležité, co je pro vás kvalitní. Co má význam – a to prosím bez ohledu na to, do čeho vás tlačí ostatní. Vaše vlastní potřeby tito lidé ale neznají, nemají proto právo vám radit (to platí ale i o mě), jednouduše, bude-li vás červen tížit, pak to shoďte skrze uvědomění si sebe samých, kde vy potřebujete mít hnízdečko, odpočinek, úrodnou půdu, úspěchy – tam zaměřte svou pozornost a možná v očích druhých buďte trošku sobečtí. Právě nejvíc bolí to, když vaše přirozenost není puštěna kupředu (pro vás může hodně platit ten červnový speciál, nebo i obecný červnový výklad. Překročte svůj stín, nechte něco za sebou, něco si prosaďte – a výsledkem by mělo být podstatné zlepšení vašeho života, nebo alespoň pocitu ze života. Navíc vás tu přitahuje podvědomě ještě něco, co k vám bytostně patří. Takže příležitosti měsíce června mohou často být o tom, že vás něco láká – a buď k tomu tu cestu máte – nebo nemáte a to budí ohromné emoce nadšení, života, nebo frustrace a omezení. Tak si s tím poraďte co nejlépe.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!