Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

středa 7. července 2021

ČERVENEC, SRPEN: Pro jednotlivá znamení

 


Berani: Prázdninový dar: tužby

Letos v létě vám budou dozrávat tužby. Pozorujte, co vám dělá dobře, co vás uspokojuje a po čem toužíte. Tak opravdově, srdcem. Ono to nakonec nemusí vůbec být to, po čem toužíte celé předchozí  měsíce, protože tady je důležité ticho a odpočinek, zaposlouchání se do sebe, do svého okolí, do toho, co máte. V bezpečí domova, v bezpečí kolem svých blízkých nebo se svými byť minulými plány se zkuste zadívat do budoucnosti. Jinak, svobodněji, bez očekávání svých i očekávání druhých a schválně, co tam uvidíte. Z pozice svého vlastního zázemí máte najednou možnost rozvíjet dobro v sobě, i pro druhé. Celkově mám dojem, že se můžete dobře nasměrovat, ale bude to přehazování výhybky tiché, pro okolí možná nenápadné a to dozrávání vám půjde směrem od srdce, uklidnění, upokojení, nalezení pravé míry, nalezení kompromisu, ze kterého budete šťastni… apod…

Býci: Prázdninový dar: něco dobrého pro rodinu

Býkům dá léto zajímavý čas, ve kterém i oni zpomalí a ponoří se do dovedností, jež umí. Do znalostí, které mohou využity. Do jakýchkoliv nových začátků, investic nebo cest, které jsou o tom prvním udělaném kroku. Můžete mít plány – tak směle do nich. Můžete mít chuť dělat plány – tak také směle do nich. Cokoliv budete načínat s tím, že to přinese do budoucna dobré věci, tak to se vám bude dařit a spokojenost tu je zejména v druhé polovině léta, kdy se vám zvýrazňuje téma rodiny, úspěchu a zázemí. Jsou možné nové začátky s rodinou, nové cesty, nové příležitosti ke zlepšení všeho druhu přesně v tom, co máte rádi. Ta hojnost může pro někoho být v rodině, vztazích, lásce, ale i v práci – jednoduše tam, kde je býčí srdce právě tento rok doma. Tam se bude dařit.

Blíženci: Prázdninový dar: dozrávání skrze kvalitu

Až nepříjemně si vám může chtít prorážet cestu do života kvalita. Bohužel skrze poznávání nekvality. Může se stát, že v extrémním případě budete mít léto, ve kterém sami zahýbete sítem a tím propadne kdekdo, kdo se u vás ještě nedávno držel. Asi to je dobře, možná to už cítíte delší čas, ten trend bude pokračovat a chce se po vás vytrvat. Za prvé udělat možná pár rozhodnutí, kterými odsekáte hlavy saním, které vám škodí, nebo už jsou přežité. Ocenit pevné cihly na svém domě, zjistit, na čem tedy váš život stojí, co v něm zůstává kvalitní (a co nebo kdo vám život obírá o cennou energii). Může to být stejně tak úlevné, jako náročné, ale výsledkem všech těch procesů je opuštění něčeho, co už dávno přestalo fungovat.  Zajímavé a povzbuzující je, že tato čistka je tu proto, aby vám v následujícím období přinesla životní obrat (podobný procesu, který prožívají Berani), přičemž to nové bude i takovým jiným viděním světa – dozráváte časem, dozrávání u vás přichází skrze situace a velký úklid zbytečností.

Raci: Prázdninový dar: Tužby po kvalitě

Vám mohou letní měsíce přinést krásný klid, protože ten první čas prázdnin patří vám, prožívat můžete své narozeniny nyní velmi citlivě, intuitivně a tiše – s tím, že si budete dobře uvědomovat, kde jsou vaše slabiny i silné stránky, abyste došli ke kvalitě ve vašem životě. Zavřete oči a přejte si – přitahujte. Může se to podařit, protože je tu něco, co celé léto budete mít na dosah ruky. Budou vám na to ukazovat náhody nebo extrémně zajímavé a netypické situace. Vnímejte tedy lépe to, co se vymyká vaším všedním dnům a zvažte, jestli to neukazuje na nějakou nečekanou úrodu, která… vás může nadchnout! Dozrávání u vás přichází skrze uvnitřnění, uklidnění, skrze procítění radosti z pouhého bytí a pak právě také snadněji uvidíte ty zvláštní náhody, které vás mohou docela hezky posunout dál.

Lvi: Prázdninový dar:  semena pro budoucnost

Vaším darem pro léto je radost z toho, co se vám bude nabízet. Prožívejte léto naplno, protože můžete snadno přijít k příležitostem, lidem, k odvaze nebo k jiskře života, kterou můžete dobře využít pro budoucnost. To, co vás nadchne v létě, může být semínkem pro budoucnost, načež u vás platí, že když toho využijete a necháte tyto novinky rozrůst, tak ovoce bude ještě letos. Věnujte pozornost nadšení, kvalitě, neodmítejte nabídky nebo odměny, výsledky svého činění, protože se tady posouváte trošku výš nebo jinam právě skrze to, co jste již dokázali: Můžete to zúročit. A nenechte se odradit, protože může jít o něco, co je milé jenom vám, ale okolí bude tak nějak pokukovat nedůvěřivě.

Panny: Prázdninový dar: dozrávání skrze změny

Podobně jako Blíženci i vy máte možnost v létě přijmout změny. V oblastech, ve kterých se vám bude odhalovat něco až na dřeň, kde budete nuceni poznávat kvalitu, prosívat svůj život sítem, tam si dávejte velký pozor na to, co prochází touto tvrdou zkouškou jako kvalita – nacházíte díky tomu svůj ryzí charakter, máte možnost osvobodit se od bludů a iluzí, ve kterých jste i v dobré víře žili. Střídat se může zklamání i únava s pocity osvobození. Je to intenzivní proces a nejvíc sami sobě pomůžete, když dovolíte svému srdci, aby se vypořádalo se starými křivdami a necháte je už být. A když se budete v létě učit poznávat stav, ve kterém máte život srovnaný a spokojený (i díky tomu, že se s něčím rozloučíte) – a pak budete následovat to, co vám v tom srovnaném stavu přijde. To už bude opravdu práce v potu tváře, ale… bude to ta pravá cesta.

Váhy: Prázdninový dar: Jasně ukázáno!

Váhám ukáže prázdninový čas, kde je jejich místo. A to myslím v dobrém. Můžete zažít léto plné nečekaných událostí nebo proměn v životě, které vás přesněji navedou na místo, na kterém máte nyní být, nebo ze kterého budete od podzimu tvořit něco nového. Obecně to může být o létě plném lásky, nových vztahů a nalezení záležitostí, pro které budete postupně naprosto nadšeni. Malým chytákem ale někde může být to, že celé téma je až příliš  přesvícené, výrazné, takže vás tyhle nabídky nebo změny mohou v první vlně i otravovat a můžete mít pocit, že vás vzdalují od toho, co byste rádi.. ale v takovém případě se vyplatí podívat se na to všechno jinak.. co když právě to, co se mi nabízí, je tím, co ve skutečnosti potřebuji?

Štíři: Prázdninový dar: čím víc sami, tím lépe…

Dá se říci, že čím víc klidu a ticha si věnujete, čím víc toho, co bytostně potřebujete v tuto chvíli, tím lépe se vám povede. Vaším darem by pak mělo být uvolnění, uvědomění nebo znovu přesně to, co potřebujete a co bude výsledkem dlouhodobého životního procesu. Nejlépe se to zúročí těm Štírům, kteří si potřebují vyléčit citové záležitosti, dlouhodobé křivdy nebo jakoukoliv roztříštěnost ve svém životě. A pak těm, kteří dlouhodobě něco hledají, chtějí, ale ne a ne se k tomu dostat. Čím více ticha, čím více využitých příležitostí k odpočinku, tím snáze se k tomu všemu dostanete – a že je úkol splněn  poznáte podle přílivu energie. Doslova zase budete sami sebou, nebo dokonce silnější než kdy dříve. Celé léto je o tom, abyste našli svou sílu, pevné nohy na zemi a poučili se z toho, že  minulost je možno nechat za sebou. Tedy, zbrusu novým začátkům v jakékoliv podobě se bude v létě velmi dařit.

Střelci: Prázdninový dar: láska a nečekané potenciály

Uvědomujte si v létě, co máte rádi, pro co tíhnete, co si přejete. Je to čas splněných přání, který bude obecně přát tomu, nač myslíte, na čem i velmi pilně pracujete – a to dobré, nebo výsledky, k sobě budete i přitahovat. Je to příhodný čas pro lásku a rozvoj vztahů nejen partnerských, ale i širších. Budete mít nádherně jasno v tom, co a koho k sobě chcete, s kým chcete žít, s kým spolupracovat, ta spojení srdcí vás mohou někdy až omamovat – na druhou stranu proč se tomu nepoddat, protože ať z toho všeho zůstane méně či více, v každém případě vás to obohatí. A naznačí, kde jsou vaše osobní oblasti, ve kterých můžete růst, ve kterých máte nepoznaný potenciál. To je zajímavost pro léto: vnímejte lidi, ke kterým vás to táhne, protože ve vás mohou probudit talenty, nápady, inspirace a vášně pro něco, pro co… no, jednoduše, už to tam bylo, jen to nebylo vidět.

Kozorozi: Prázdninový dar: vtančení na cestu

Kozorozi budou také mít léto ve znamení otevřeného nadšení, ale k nim přijde tak nějak nejvíc samo od sebe. Svět se rozjasní, rozsvítí a najednou v něm bude tolik na výběr. Kdo to ucítí, má před sebou doslova rajskou zahradu neomezených možností. Kdo se ale v této situaci nebude cítit dobře, měl by se velmi zamyslet nad tím, jestli si někde nestojí na tom štěstí sám, protože pak takováto energie všeobecného štěstí (nejen pro připravené v tomto směru) je velmi tísnivá a lítostivá. Zavřete oči, vaše intuice a cítění pracuje na plno – takže – co cítíte, za tím si běžte. Rozhodujte se nyní podle pocitů, podle tužeb srdce. Na rozum a myšlenky bude čas později, teď váš život přichází na křižovatku, na které je hodně dobrých cest, jen mít odvahu na některou z nich doslova vtančit s radostí…

 Vodnáři: Prázdninový dar: reorganizace

Možná bude třeba něco přeorganizovat, protože tu ještě může něco vadit, zejména tehdy, pokud jste v poslední době udělali rozhodnutí, které bylo spjato s odpuštěním nebo přijetím vnějších situací. Kdy jste se sami změnili vnitřně – pak v létě může být výzvou nutnost podle toho začít i reálně žít, což bude spojeno s nějakým tím klopýtáním. Pomůže vám vědomí, že pokud chci něco nového – stále se musím toho nefunkčního a neopravitelného zbavovat. Mohou tam vadit návyky sebe-lítostí a sebe-obětování na úkor zdraví fyzického i mentálního. Pokud jste ale Vodnáři v rozletu, nepolevujte – jen se sem tam snažte poučit z toho, co bylo. A nevstupujte podruhé do stejných řek.

Ryby: Prázdninový dar: hledání rovnováhy

Vám celkově pomůže uchylování se do klidných situací a odpočinku, protože se vám může podařit odstranit něco jedovatého ze života, nebo smyčku, kterou si stále kolem svého života sami utahujete (či někdo jiný, ale velmi neviditelně). Vaše radary budou nyní naladěné na to, abyste viděli svůj život z nadhledu spravedlivého a reálného. Ideální léto pro přeorganizování života, pokud cítíte, že v něm máte něco našikmo a trvá to už dlouho. Věnujte se sobě, druhým – a objevujte to krásné, co máte. Pečujte o to krásné, co máte. Někdy i jen to bude stačit k tomu, aby se tomu zlému u vás přestalo dařit a odešlo to samo. To je na tom nejzajímavější  - očistný proces může přijít bez vaší aktivní účasti, ani si lopatku a smetáček nezašpiníte. Čím pozornější k sobě budete, tím více „životních dorovnání do rovnováhy“ se vám uděje.

2 komentáře:

  1. Dobry den, VAHY budou mit svuj vlastni special? :) Moc dekuji a preji krasne leto. Ondrej

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadly mi. Už jsou doplněny.
    Asi proto, že to mají nej nej nej! :-)

    OdpovědětVymazat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!