Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

středa 7. července 2021

ČERVENEC, SRPEN: Objev pokladu za zavřenými dveřmi. Otvírejte v klidu!

 


Přes prázdniny budeme objevovat to, co je za zavřenými dveřmi. A mohou tam být lepší zítřky stejně jako možnost uklidit si to, co jsme ještě přehlíželi, načež se můžeme vydat konečně dál. A je jedno, jestli jsme ten klíč jen neviděli, nebo k nám klíč přišel až s tímto létem. Utrápená energie izolace a špíny, také únavy, se mění na něco radostnějšího, protože konečně chápeme, protože dozrál čas. Cestičky, jakými k tomu dojde?

Skrze VNITŘNÍ moudrost, které dáme slovo, kdy uděláme to, co konečně potřebujeme my. Když se zklidníme na delší čas, vneseme do života ozdravující návyky, klid, pohodu, když odstraníme odpad, napravíme chyby minulosti a marast minulosti nebo myšlení, všechno, co nám nyní přijde nápadně jako jedovaté v našem životě – pak se mohou otevřít dveře tam, kam jsme již ani nečekali, že se otevřít mohou.

Skrze rodinu nebo partnerství, i to je silný vliv, který nám může ukázat cestu. Pro někoho to bude o konkrétních záležitostech nebo situacích vzešlých od partnerů, od rodiny, od pocitu domova. Pro jiného to bude stav, kdy si uvědomí, jak velkou jistotu mu toto všechno poskytuje a jak moc o to všechno chce pečovat. Nedivila bych se, kdyby tu byl cítit i ten vliv, že tam, kde jsou bedra rodinou, povinnostmi příliš zatížena, se dočasně ta zátěž sníží, což by s prázdninami opravdu bylo záhodno a s povolením toho tlaku pocítíme radost, která nás neskutečně oživí. Tak toho využijme a užijme si tu hezčí a zářivější tvář svého života, zázemí a radosti. Nádobí a kupy prachu chvíli nechme stranou, neutečou. Bohužel.

Nejširším polem působnosti pro tyto letní proměny jsou oblasti, které nás trápily cyklicky, navracely se, nebo u kterých jsme byli neskutečně zmateni, netušili jsme, proč je máme v životě, proč nás pronásledují. Všechno příliš roztříštěné, informacemi, hlukem, zbytečností… dostane tvar, dostane formu, dostane smysl. A to je dobrá zpráva, protože tenhle druh usebrání a zvědomení si pouhé přítomnosti a bytí v ní, to potřebujeme všichni. A v tom klidu uprostřed sebe samých přichází úžasné nápady, to jsme tady už ostatně měli v červnu. Dostaneme také výtečné příležitosti napravit chyby minulosti, ty, o kterých víme, i ty, ke kterým nás letní čas dovede.

I v létě nám nejlépe půjde uvědomování si toho, co pro nás je skutečně důležité a když se tomu pak budeme věnovat, bude to růst pod rukama. Zalévejte tedy v životě to dobré…. A trhejme plevel, bude hodně vidět a je škoda promarnit příležitost zušlechtit sebe, i svůj život.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!