Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

úterý 1. června 2021

Týden od 31.5. – 6.6.: Čiň a konej – a příležitost přijde.

 


A znovu tu máme pochopení, možná tedy proces pokračuje z předcházejícího víkendu i do dalšího týdne. Pochopení je výrazné, zhmotněné, tedy se nám mohou více než kdy jindy dít zvláštní náhody, které jako by potvrzují to, nač myslíme, co řešíme. Hup – a je tu odpověď v hlavě a za chvilku se něco uděleje, co nám tu odpověď potvrdí. Tento týden se máme ptát, máme řešit, činit, konat, dělat všechno, co sami potřebujeme, aby se nám něco v životě vyjasnilo. Zaměříme-li se na sebe a na tu nápravu všeho možného, bude to mít hluboký uzdravující účinek – a můžeme se tak zbavit i vleklých záležitostí v životě, nebo se nám rozkryje konečně to, nač jsme dlouho čekali.

Negativem může být to, že změny, které tu jsou, mohou být ráznější, než  jsme čekali a pro někoho to mohou být nepříjemná vysvobození ze  zvyků, které nejsou sice zdravé, ale jsou tak příjemné… To sundávání okovů ve prospěch rodiny, štěstí, zázemí, nemusí být vždy o úlevě, ale někdy o sobě můžeme zjistit i pěkně nepěknosti – ve stylu, že jsme dělali něco špatně, aniž bychom uvědomili, nebo uvidíme, kdo a kde nás tlačí ke zdi a my ho nevidíme a hledáme příčiny tlaku v sobě samých a ve své neschopnosti. Odhozené masky, odkrytá zrcadla – i to tady může být.

Ale všechno vede k tomu,  abychom s koncem týdne viděli, že máme na víc.

Přichází tu výzva, příležitost, kterou je dobré chytit za pačesy, ať bude jakákoliv. Možná příliš hlučná, možná příliš vysoko – protože už odpovídá tomu našemu novému, novějšímu nastavení a je pro člověka, který už vidí svůj život z nadhledu a z něčeho se poučil. A jsou to příležitosti, které nám ukáží rozšířený obzor, který jsme do té doby neměli – a ukáží nám rozcestí, ze kterých se později  můžeme vydat dál.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!