Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

sobota 16. ledna 2021

Týden od 18. – 24.1.: Zchromlý kůň jen potřebuje jiného jezdce


 Bude jasné, kudy to nepůjde. Bude jasné, kudy to má jít. Týden nám bude dávat silný důraz na to, jak mají věci být a to hlavně tam, kde jsme se dlouho nemohli dobrat jasného výsledku. A buď nás to zcela ochromí, nebo nás to neskutečně osvobodí. Ač je to vše spojeno příjemnými emocemi a snahou být spokojení, o což se také budeme ve všech ohledech úspěšně snažit, tak je tu znát i ten velký rozpor. Do praxe budeme moci dát to, co teoreticky umíme. I to nemusí být vždy příjemné, ale vyplatí se přinutit se dát tomu novému šanci. Do jisté míry je to maturitní týden, ve kterém náš  zchromlý kůň už skutečně nechce jít dál a my víme, že pokud se ho nechceme zbavit, potřebujeme mu najít nového jezdce. Nový směr tomu unavenému, změnit něco… malého, ale důležitého.  Záměrně tu je důraz  na to, co nefunguje, co je špatně, kudy to nejde – ne proto, abychom se toho zbavovali a šli o dům dál, ale abychom zauvažovali, nedá-li se to nějak uzdravit. Jde o záležitosti, které prostě nejdou, jsou unavené, vyčerpané a s jiným přístupem by zase chytly druhý dech. Stejně tak si tyto záležitosti můžete vytáhnout na světlo boží naprosto záměrně. Proč ne?

Nad námi bude celou dobu moudrost, ale i nevídané příležitosti, jak si zajistit, aby náš život fungoval tak, jak má. Tak, jak to cítíme, víme, jak jsme přesvědčeni, že to má být. A pokud to tak být nemá, síla tohoto týdne nám ukáže, jak to být může – a jak nám to celé bude chutnat ještě víc.

Dejme si tedy bedlivý pozor na malé, důležité věci, které ale mění hněv a konflikt v jemnost lásky. A přinesou úlevu, protože uvidíme směr… konečně….

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!