Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

středa 13. ledna 2021

LEDEN 2021: Obecně: Porada s paní Spravedlností


Zkraje nového roku nám osud namíchal pořádný koktejl. Hněv, konflikt, nucená zastavení, třaskavou energii, která chce jít za svým a zároveň uvolnění se do lásky, které bude tak toužebné, zrovna tak, nakolik kvůli absenci rovnováhy budeme vzteklí a zmatení. Měli bychom za sebou nechat všechno, co nám brání žít to, co skutečně potřebujeme, chceme. V těchto oblastech máme za úkol hledat možnosti, jak dělat věci jinak, lépe a účinněji.

Není to čas negativní, to ne. Jen tak syrově a bez útěchy uvidíme místa ve svých životech, kde stále opakujeme staré chyby a spíše než sebelitování nebo nějaké laskavé přijetí nám na ta místa bude chodit emoce hněvu, bezmoci a případně i ne-moci. Zároveň však všechna zastavení tu budou proto, aby nám dala spočinout v tom daném tématu a také odpočinout.

Takže můžete-li, nabírejte sil, respektujte, pokud Vám něco nepůjde od ruky – no tak na to prostě není ten pravý čas. Respektujte, když si tělo vezme dovolenou, přetíží se psychika… ono ve výsledku tahle pozornost, kterou si vynuceně budeme věnovat, se změní právě v tu lásku, pochopení, laskavost vůči sobě samým, které nás nejen osvobodí, ale na konci ledna přinese i nějaký dobrý výsledek, jasné posunutí se směrem, kterým potřebujeme. Nebo chceme – ale to nemusí být nutně vždy to samé. Máme tu božské semínko, ten pravý nový rok. Jako by letos ta energie rozletu začínala až o měsíc později, zdá se. Povánoční úklid je tedy skutečně velký a míchá výbušné směsi nejen do lidí samotných, ale i do společnosti jako celku, zdá se…. Co s tím? Co s tím papiňákem?  Více jasno bude na konci ledna, v únoru. Nyní je jen třeba to přežít, uvědomit si, čemu se bráním, proti čemu stojím tváří v tvář. To stačí. To je prostě fakt. A na druhé straně si uvědomit své staré silné stránky, nové silné stránky a možná i to, co tu nedávno bylo. Možná někdy to, co si myslím, že je moje slabina – je vlastně moje silná stránka. A to, co si myslím, že je moje prohra, může být výhrou a dobrým základem k výhrám budoucím.

Lednové události nám dají možnost zvážit svůj život na lékárenských váhách a poradit se s paní Spravedlností. A pak… možná se otočit zcela jiným směrem, než kterým jsem původně plánovali a vykročit. Anebo…. Udělat konečně to, nač jsme se dlouho připravovali. To už záleží na té poradě.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!