Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

úterý 30. ledna 2024

IMBOLC: První probouzení…



Vše, co potřebujeme k úspěchu, máme k dispozici…  Pokud uvěříme, budeme mít… Tak to jsou poselství z tarotu pro nejjemnější jarní svátek, Imbolc, čas nevinnosti, nezraněnosti a nadšenosti pro život…

Srdce letošního roku se začíná probouzet, první vůně ve vzduchu začínají připomínat jaro. Sněženky, bledule, první jarní kočičky – bílé květiny, frézie, krokusy, hyacinty, těmi můžeme donést do svých domovů laskavoast a nevinnost, kterou nyní potřebujeme prožívat.

A LETOS se k nám dostaví i nějaká osudovost, v tyto dny se něco sečte… něco, co jsme kdysi zaseli, přijde – to je asi nejzajímavější aspekt!

Máme probouzet vlastnosti, které nejvíce potřebujeme a mohou být každý rok jiné podle toho, v jaké životní situaci se nacházíme.

Letos se bude to zásadní dít tam, kde se otevřou možnosti.

Třeba…

Nevinnost – její prožití může být spojeno se spokojeností, bezpečím doma, v rodině. Ujištěním se, že nic nehrozí, ujištěním se, že jsme ve správných rukou… obrazně i doopravdy.

Nezklamatelnost – co milujeme tak, že nás to nikdy nemůže zklamat? To se nám může objevit v podobě, že nyní jsme za to velmi vděční, spříznění s tím, nebo prostě zase… bezpečí rodiny, zázemí zažíváme. To, že smíme plánovat…

Život…

A letos nás může inspirovat kromě té víry, že vše, co můžeme mít, mít budeme… také kara „Naučte se vše, co můžete o daném oboru, účast na seminářích, nalezení moudra, informací, důraz na detail, odborná ráce, kterou milujete“.

Takže můžeme opravdu se opřít do zcela nových věcí a do jejich učení. Trpělivého učení.

V kontextu těch předchozích karet můžeme odhadnout i to, že tohle nové často může růst lépe tam, kde máme to bezpečné zázemí. Kde si to nové učení v podstatě můžeme dovolit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!