Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

čtvrtek 13. ledna 2022

ROK 2022: Naše vlastní originální cesta vede skrze žití naplno


A dobrou pomůckou a radarem nám bude dětské nadšení, naše minulost a vůbec všechno, co můžeme ze sebe  zúročit v tom novém roce. Začínáme zostra! Rok 2022 je rokem dvojek, nacházení toho, co potřebujeme, rokem přitažlivosti a akce. Věci se budou dít. Víc než které roky předtím. Ale na dvou kartách ze tří se osoba natahuje rukou a dotýká se… je třeba, abychom se začali dotýkat světa. Osahávat si příležitosti, kterých jsme se báli, na které jsme si netroufali. Sáhnout si na to, po čem toužíme… říct si o to. Nabídnout se druhým. Nebát se přijmout nabídky druhých lidí. V obou případech, ač to není jedna sada – se dívka dotýká draka a dráčka, dotýkejme se toho prostoru kolem nás, který nás chrání, ale zároveň je také tím, co nás reprezentuje. Máme si proklestit svou vlastní stezku a žít naplno. Tedy využít toho, co umíme, jací jsme – naplno! TOHLE právě nabídnout. Ty zkušenosti let minulých, nadšení, které se začíná rodit. A jakmile se už zamotáme do těch pavučinek nabídek, dotýkání se, tak už nás to vtáhne do světa, do jakého jsme chtěli. Máme se dotýkat emocí druhých lidí… pracovat s nimi, vnímat je…. A dotýkat se informací, které k nám budou přicházet, informací týkajících se hlavně pochopení souvislostí toho, co bylo v minulosti, aby nás to posunulo kupředu, ale také nám pomohlo se vyrovnat s něčím z minulých let a uvolnilo nás to k tomu, abychom vůbec mohli tu ruku zvednout a dotknout se toho vznikajícího světa roku 2022. 

Rok jako takový září příležitostmi, které jsou malé i větší, ale jsou vždycky o tom, že z nich můžeme vypracovat něco velmi kvalitního: Jsou to semínka, rok semínek, rok esa mincí. Zakládáme kořeny, líhnou se nové záležitosti, ukazují se nové cesty, budují se nové základy a bude na nás, která vajíčka k vylíhnutí si domů vezmeme, kterými cestami se dáme a které nové základy začneme budovat.

Tou spojnicí je kvalita – Královna mincí, a to mi hodně vycházelo i v tom adventním výkladu. Takže tvořit, tančit světem, uvolnit se do sebe samých s vědomím, že něco už umíte – a zároveň v tom všem vyžadovat kvalitu, dobré zázemí, vyžadovat v některých případech pevné dodržování pravidel, které umožní životaschopnost toho našeho záměru. Jen tak mimochodem, mohou někdy velmi ožívat sny dětství a minulosti, přicházet k nim ty správné okolnosti, že je možné je zrealizovat.

BERANI:  Rozhodování…

Pro vás to může být rok rozhodování, kdy jasně uvidíte, kudy ano a kudy ne. A ty cestičky budou velmi klikaté a pokud budete stále trvat na starém a nefungujícím, nebo na vyloženě nespravedlivém (to je zajímavé, protože jak to nezaujatým pohledem zjistit?), tak se budete dostávat do hlubokého rozporu se sebou samými a nehnete se z místa. Že děláte něco moc a moc proti sobě, nebo proti druhým, zjistíte ve chvíli, kdy váš život neskutečně zaseká na místě a nepůjde to tam ani zpět. Pak ten šmodrchanec rozbijete jenom tím, že se postavíte proti té vlastní tvrdosti a přiznáte si pravdu, přiznáte si něco spravedlivého.

Jinak vás ale osud povede dobrými cestičkami, kdy budete mít možnost nalinkovat svou budoucnost nově, lépe, jasněji a s lepším pocitem zázemí. Ale faktem je, že to může být trošku jiné než jste si plánovali, protože mi přijde, že do toho roku vstupujete trošku oblouznění něčím z minulosti. Že nejprve se musí vyčistit to vidění, přijít pár událostí, které sejmou tajemství z nějakých záležitostí – a až pak se pustíte do práce s vervou a dravostí.

 

BÝCI: Nové věci!  To jako fakt?

Býčí téma roku 2022 může být hlavně překvapivé pro okolí nebo pro každého, kdo věří jisté staromilnosti Býků. Je to zajímavé, zdá se, že vám rok přinese jistoty, které si pevně procítíte a opravdu si je užijete, budou vás bavit, bude se vám tedy dařit všude tam, kde to toho dáte svou radost, vášeň a půjdete do toho naplno. A navíc tedy může být bonusem i to, že z toho nadšení budete tak nadšení, že se pustíte i do něčeho, co by do Vás nikdo moc neřekl. A půjde vám to – to už ale pak bude řešit celý rok 2022, jak s tímto novým životním projektem naloží. Do života vám může vstoupit velmi důležitá osoba nebo faktor, který upozorní na to, že „máte na víc“… že lze něco změnit, co změní i Váš životní pocit. A když toto volání poslechnete, tak se spojí tělo a duše, tak se zcelíte, ozdravíte, uzdravíte, zesílíte… prostě přesně to, co pak pocítíte jako ohromné, možná do té doby nepoznané štěstí.

 

BLÍŽENCI: Usilujte o kvalitu a budete zceleni

Královna mincí a velekněz naznačuje vznik mezilidských vztahů, které najdete pouze, když budete upřednostňovat kvalitu ve svém životě, pak najdete v druhých lidech moudrost a soulad. A obecně, pokud zpomalíte, zkvalitníte svůj život, nebo budete pečlivější, na Blížence velmi puntičkářští, tak do vašeho života postupně vklouzne soulad, vyléčení situací, které byly do té doby pochroumané, ta správná spojení s lidmi i situacemi a okolnostmi, ale také pak odvaha učinit třeba i ráznější rozhodnutí, kterým něco necháváte za sebou, ale zároveň překračujete svůj stín a stáváte se živější, šťastnější a mám tady pocit, berete s sebou do toho nového životního cyklu a radosti i druhé lidi, kterým – a to je velmi zajímavé – tímto vlastním krokem umožníte žít jejich sny. Přijde mi to – chtěj kvalitu a pěstuj si ji trpělivě – a přijde ti splnění i toho, cos ani nečekal, protože to bylo tak moc vysoko někde nedosažitelné.

RACI: Vylijte minulost a běžte za hmatatelným

Raci mohou v roce 2022 zažít velký skok kupředu pouze v případě, že do páru k sobě už nebudou brát něco zklamaného, smutného a vlastně už dávno vylitého. I to vylité se tady dívá tak smutně a chtělo by to žít a dostat novou šanci. Takže proberte se životem, zdá se, že vás k tomu i rok povede a naučte se odpočívat, milovat, souznít a radovat se z toho, co máte, protože tady platí, že jaká semínka budete ve všední dny sít, takové rostlinky budou růst. Tím partnerem pro vás může být právě to eso mincí, které bylo v obecném výkladu. Zkoušejte tedy všechno nové, nepoznané, jiné… nabízené. Riskněte něco, ochutnejte… a z té velké nabídky, která kolem Vás v tomto roce půjde, si jistě vyberete a s tou devítkou mincí na konci máte velkou šanci v mnohém doslova nezpochybnitelně prorazit. Hlavně tam, kde využijete šanci dosáhnout dál a výš než jste zvyklí/než si myslíte, že na co máte. Paráda!

LVI: Plánujte a vezměte v potaz změny!

Lvi mají před sebou rok plánování a úspěchu, pokud za ním trpělivě vyšlapou cestičku. Nebojte se jít dál a výš než jste zvyklí, nebojte se za svými nápady a vizemi cestovat, což může mít podobu jak opravdových cest, tak cest vnitřních či vývojových osobnostních. Dá se říci, že úspěch na vás čeká někde, kde to není úplně za humny. A je jedno, jestli tedy potkáte lásku za hranicemi u moře, nebo pracovně uspějete někde, kde jste to jenom  z legrace zkusili, protože to vlastně nebylo moc pro vás. Oboje vás poté nadchne. To je jen takový malý návod na úspěch. Důležité ještě je nebránit se změnám a uvolnit této energii novinek prostor tím, že  něco necháte odejít, že svléknete starou kůži, že necháte na popelu minulosti vyklíčit semínka. Je třeba minulost nějak pohřbít a nebát se plánovat s tím malým čerstvým zrozeným… které z toho popela vzchází.

PANNY: Proplouvejte…

Pro vás mám jedinou informaci, proplouvejte rokem velmi pozorně, jemně a bez násilí. Až rok sám vám odhalí, co je jeho silnou stránkou pro vás. Mnoho se skrývá v tajemství, že se odhalují nové cestičky poznáte tak, že se budou věci kolem vás dít náhle, budou mít formu překvapivosti, nečekaných informací, změn, změn plánů… a budou to možná nejkrásnější změny na místech, na kterých byste to nečekali, protože tam už jste na něco zvyklí… a všechno takto překvapivé prosím vezměte a zkuste promyslet, jestli to náhodou není vstupenka do světla ramp, k vítězství nebo prostě tam, kde chcete a potřebujete ten úspěch nebo být vidět, aby se zase mohlo stát něco jiného. Takže pro vás je to rok tajemství, které ale nepřehlédnete, tak silně si pro vás přijde….

VÁHY: Zvenčí se toho bude tolik dít!

Váhám hodně pomůže rok sám tím, že jim nabídne nejen spravedlivé vyrovnání let minulých – a to velmi intenzivně, ale hlavně tím, že ty změny a nabídky vás budou bavit. Bude to něco, o čem možná pak s koncem roku řeknete, že vás vlastně symbolicky vyzvalo k tanci a uvolnilo atmosféru celého roku.  Velmi dařit se může v partnerských vztazích, kde jste nositeli i přitahovači kvality, zázemí a pocitu bezpečí, v této oblasti se vám také může podařit tyto kvality znásobit, nebo vnést tam, kde třeba nyní nejsou. Rok svazků… nejen svateb a různých smluv, ale také náhlých a velmi hlubokých prozření, které vás až poté zavedou na novou cestu za pocitem spokojenosti. Poslouchejte osud, poslouchejte moudřejší lidi, kteří sami žijí v radosti a rozdávejte. I vy jste totiž pro někoho tím moudrým, který  žije v radosti a má se stát partnerem, přítelem… někomu, něčemu…

ŠTÍŘI: Spolupráce a vlastní hranice, aby se vajíčko mohlo vylíhnout

Jediným sporným tématem roku 2022 pro Štíry je impulsivnost ve vztazích nebo oblastech, kde jsou dlouhodobě zklamáváni. Kde už přetéká pohár. Tam už rok může opravdu přinést situace vyhrocené a je třeba se s tím zklamáním nějak popasovat, stejně tak, pokud jde o něco ve vás nezpracovaného. Protože tady už je třeba se životem spolupracovat aktivně, pracovat, vnímat energii pospolitosti, druhých lidí, druhých vlivů a využívat ji. Opravdu  naplno. Proto to, co vás brzdí, bude hodně brzdit a hodně bolet, aby to bylo viděno a bylo  s tím náležitě naloženo. Pokud se totiž dostanete do stavu spolupráce, plynutí a zaujetí tím novým, oceněním své vlastní práce a své životní cesty, tak se začnou prolamovat i různé osudové události tak, aby vám přinesly nové věci na nečekaných místech. Často to pak bude něco, co vlastně bylo tak dlouho vysezeno, vyčekáno – jako vajíčko, které osud zahříval tak dlouho! A proto vás už u toho líhnutí chce.

STŘELCI: Ovládněte svůj život! Fakt to jde!

Asi si neumím představit jednoznačnější výklad na situaci, kdy cokoliv chcete, zkuste to. Cokoliv chcete ve svém životě ovlivnit, zkuste to. Protože nač sáhnete, to se nějakým způsobem změní. Na to budete mít vliv. V dobrém, ale asi i ve zlém (tam se to pak projeví upřením toho, co si přejete, nebo to, co byste rádi, dostanete někdo kousek vedle vás)… ale dá se říci, že to vhodný rok pro dodělání velkých restů, posledních restů, pro přípravu na velké změny. Doladění, dozrání, najednou jen tím, že se rozhodnete, že  něco učiníte, stane se, že TOHLE byl poslední dílek skládačky a můžete se pustit do něčeho velkolepého, jiného, náhlého, překvapivého nebo dlouho plánovaného. Dořešíte chtě nechtě, vědomě i nevědomě, rok vás vede k tomu, abyste našli svoji sílu, zkusili ji, zažili,  zamilovali si ji. A pak zjistili, že právě tak se tvoří to, co potřebujete. Minulost nebo něco nefungujícího – už bude navždy pak pryč…. O tisíc světelných let dál. Neskutečný posun.

KOZOROZI: Na nových místech k novým rozhodnutím

Jako první mi přijde říct, že možná budete činit rozhodnutí na místech, která jsou pro vás neznámá a nová. Moc dobře vám bude dělat změnit vzduch, uvolnit se. Všechno nové a jiné tedy přijímejte do života, protože vám to přinese větší nadhled než roky předtím. Novinky budou přicházet samy od sebe, nemusíte v tomto roce vůbec nic dělat, jen sledovat, co se děje, co mizí, co zůstává. A v tom, co zůstává, bude zlato. S koncem roku je ta třaskavá energie ještě větší, takže bude třaskat svět kolem vás, ale i vy. Čas změn, ke kterým už bude odvaha.  Zanechání tíže za sebou a dobrou zprávou je, že ty změny vedou k plné emoční spokojenosti. K rodině a k partnerství. Možná právě lásce prospěje nový vzduch, jiná místa, jiný přístup. Novinky, které totiž přijmete do života v průběhu roku se mohou stát posléze hybnými silami těch třaskavých změn v druhé půlce roku

VODNÁŘ: Proklestěte si cestu!

Ze všech znamení na vás asi čeká nejvíce práce. Tedy, pokud chcete. Pokud se do této práce nepustíte, tak vás čeká rok sundávání masek lidí kolem vás, až takového přízračného potulování se rokem a spíše vnitřní práce, abyste pak třeba nakonec udělali stejně to, pro co ten rok byl určen. Prospět vám totiž může nyní to, že se postavíte sami za sebe. Navzdory všemu a všem, nebo se všemi a se vším, co máte rádi, za co jste přesvědčeni. I tam může být nějaké odpadnutí vztahů a tak dále, ale ve výsledku vás to nepoloží, ale pocítíte tam tu uvolněnou cestu. Můžete také být více citliví na faleš a na tíživé kompromisy. Potřebujete si v tomto roce vyhranit hranice, protože pak tím vznikne prostor pro uvědomění si toho, co umíte, co máte – a za čím chcete jít, doslova vás to uvolní do života, pošle do praxe a budete spokojeni. Rozhýbat se vám  mohou oblasti, kde se dlouho nic nedělo, kde jste už byli unavení, smutní a rozladění a pak tam, kde něco umíte – a to souvisí s těmi hranicemi a tím uvolněním do praxe. Běžte tam, kam vás to táhne… proklestěte si cestu.

RYBY: Proměny…

Rybí proměny mohou být zvláštní a pro vás to je rok takový pomalý… pokud se ale pro něco rozhodnete, tak si můžete být jisti vy i vaše okolí, že to bylo dlouhodobě vyzrálé a plánované. Budete mít až extrémně vyvinutý cit pro spravedlnost, pro nacítění se na druhé lidi, může to pro vás být někdy až nepříjemné, protože tím se některé vztahy mohou stát únavné a vysilující.  Na druhou stranu tu i vy máte ty svazky, smlouvy, spojení, která jsou osudová a velmi uspokojující a spravedlivá. A pokud se tam stane, pusťte se s těmito lidmi i okolnostmi do spolupráce, protože bude vznikat nádherné dílo a to, čemu dáte základ v tomto roce, bude mít trvání i v dalších mnoha letech. Plánujte, buďte následovateli těch, kdož umí úspěšně plánovat, takže ve svých plánech sáhněte po osvědčených postupech! A tím se vám začne rozkrývat i tajemství roku 2022 a vaše niterná životní cesta, která dostane zvláštní, velmi intimní a jen váš smysl…

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!