Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

čtvrtek 29. července 2021

Speciál pro Lammas, Dožínky: Kudy do života nastolit řád?

 


Obecně nám tento čas přináší období sklizně, oslavy sklizně a nasávání horkého léta, užívání si prvních chladných nocí a symbolem je pečení chleba z čerstvého zrna, které ještě před časem lenivě lupalo ve slupkách na klasu. Ale vstupem do srpna vcházíme do měsíce, ve kterém se nám  může více než kdy jindy ukazovat, kde máme příležitost pro nové začátky, praktické, jasné, tak logické. Organizovanost a řád je silným průvodcem. Pokud my sami nebudeme těmi průvodci, pak to může být i naše okolí, nebo situace, které nám budou ukazovat, kudy si v života nastolit řád?

A právě to je otázka dnešního speciálu.

Berani: Vám by to mohlo jít přes otevřené srdce, přes využití zkušeností a přes pokus se zjemnit, i kdyby to bylo třeba o tom, že nad něčím mávnete rukou a celkově budete tak jako více „salámisti“. Tímto způsobem by se k vám mohlo dostat něco velmi kvalitního, nějaká příležitost nebo uvědomění, které vám postaví do základů života trošku až zlatou cihlu.

Býci: Zkuste to, co srpen obecně nabízí všem. Využít vlastní moudrost, zkušenosti, intuici, něco, o čem sami dobře víte, že to je zdrojem vaší moudrosti a dobrých rad. Naslouchejte nejen sobě, ale i druhým, můžete mnoho dobrého i důležitého načerpat. Dostat by vás to mohlo k příležitosti, která se sem tam vyskytuje, ale spíše než radostí je překážkou. S využitím toho, co už víte a rozvážně to použijete, to najednou překážkou nebude. Zajímavé.

Blíženci: Překonat se. Něco těžkého, řekla bych až zlozvykového poslat definitivně k vodě. Nechte negativní myšlenky odplout, protože by vás v tento čas velmi zraňovali. Zkuste pěstovat lepší vyhlídky, nebo odpočívat. Možná vůbec nic neřešit… postupně k vám přijdou změny, které se týkají spolupráce, jestli konkrétních osob, nebo osudu, to už nevíme… Ale velmi nutné je utřít ukřivděné slzy a něco hodně pevně ustrachovaného zlomit a už to k sobě nepustit.

Raci: Řád do života vám nyní přinese jasné přemýšlení, věnování se tématům zajištění, moci, zdraví, vůbec toho zázemí životního, ať už ho máte aktuálně kdekoliv. Potřebujete rozhořet domácí krb. To vám přinese uzdravení, nebo důležitý odpočinek a nabrání sil. Rozhodně nyní neřešte to, co považujete za ztrátu času nebo nekvalitní zbytečnost.

Lvi: Akční nabídky a novinky rozhodně pochytejte. Otevírá se před vámi cesta skrze drobnosti a měly by to být hodně dobré nabídky, zejména pracovního charakteru nebo takové zajišťující nabídky. Nebojte se učit se, jít do nového, nebo jít jen do přípravy na něco v budoucnosti. Osud vám nyní ukazuje zajímavé možnosti jako na stříbrném podnose.

Panny: Řád se vám v životě ukáže skrze spolupráci. Něco podnikněte, někomu pomožte, nabídněte se nebo přizvěte do svého života energii spolupráce. Přeorganizujte si práci, rodinu, aktualizujte. Mám tu pocit, že se vám tím přerytím osvětlí mnohé nevysvětlitelné z minulosti nebo něco, čemu nemůžete přijít na kloub právě nyní. Silný pro vás bude úplněk, 8.8, kde může dojít k výraznému ukázání prstem na to, co je třeba ve vašem životě skutečně řešit.

Váhy: Postavte se sami za sebe… a přijde to, co potřebujete a za co bojujete. Možná to bude příjemné období splnění přání, možná to bude období síta, kdy odpadnou ti, kteří s Vámi již nesouladí a potřebujete ladit s něčím jiným. Konflikty i velké úlevy, to vše může být. Dovést by vás to mělo k malé jemné příležitosti, lidské milosti, nabídce, která se ukáže později jako důležitá.

Štíři: Potřebujete-li plánovat nebo dlouhodobě rozmýšlet, pak k sobě v tento čas pusťte neotřelá řešení, bez okolků sdělte své plány a rozmysly, ukažte své zbraně, ukažte své záměry. Je třeba se nebát a něco rozseknout. Ne ještě možná finálně, ale je třeba přesně formulovat své záměry. A pak se vyloupne čistý papír, na který můžete začít rýsovat budoucnost.

Střelci: Něco umíte, máte nebo jste připraveni použít. Něco z krabičky „nouzovka“ nebo „za tohle mě nikdo nemá moc rád, protože nejsem in“… něco tak zvláštního, co se týká spíše příprav na horší časy nebo nějaké očisty – a jde to k duhu jenom vám samotným. Druzí s tím nemusí mít nic společného. Tak tato očista vám přivede do života buď někoho podobného ražení, nebo jinou spolupracující energii. Možná dojde na to, že konečně použijete to, na co jste se dlouho chystali.

Kozorozi: A vy nyní vyloupněte své plány, rýsujte, měřte, vážně vyhodnocujte to, na jaké životní křižovatce jste se ocitli. Správné naladění na současnou životní situaci vám velmi pomůže v tom, že nepřehlédnete možnost, která se začne nabízet, najednou to bude jako mít v rukou něco, co… na co jste už jednoduše připravení.

Vodnáři: Povolte si. Odpusťte si. Uklidněte se. Nevím, co přesně musíte udělat, abyste se úplně uvolnili a skoro se až rozpustili v klidu, protože něco je prožito a to stačí… už není třeba se něčím trápit. A v tomto rozpoložení k Vám přichází nějaký výborný výsledek, nová cesta, něco… ukázková situace z knih: přestaňte si stát v cestě a něco se přihodí…

Ryby: Zvolte postoj, v němž jste spontánní, otevřeni názorům druhých, nechte se vyslechnout: Oslavujte a nechte se inspirovat. Právě tu přichází něco odvážného, nápad, myšlenka – dosednutí si věcí přesně tak, jak jste potřebovali – a díky tomu se i vám pak otevřou plány, možnosti, nové možnosti, nad kterými začnete přemýšlet. A možná také nově.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!