Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

neděle 27. června 2021

Týden od 28.6. – 4.7.: Konec června dává návod


-         


Co je tak výrazné tento týden, že to nejde přehlédnout?

-          Kudy a kam se uvolňuje cesta s vidinou budoucnosti, byť je na ní překážka v podobě nechuti?

Je tu pro nás připraveného něco, co dlouho čekalo na pravý okamžik, co chtělo dozrát, nač jsme se případně i cíleně v posledních týdnech připravovali. I když se toho může hodně dít, nebo sami budeme iniciovat i zásadnější životní změny nebo měnit postoje k tématům, která jednoduše už na změnu postoje nazrála, tak celkově na nás zvenčí působí klidná energie moudrosti, růstu, klidu – jako by všechno, co budeme dělat z vlastní iniciativy tento týden, zakrývala i chuť o to pečovat. Ať už cíleně rozrýpneme rány, nebo začneme něco zbrusu nového – tolik a moc budeme potřebovat, aby to bylo hojivé.

Vidíme svůj život velmi realisticky, zvažujeme, upřednostňujeme to, co má dlouhodobý, snad až investiční charakter a jsme ochotni se z chaosu mnohého vymanit a jít za cíleným jedním cílem. To uklidnění a správné vidění, jež nás zbaví tíhy roztříštěnosti nebo únavy, je někdy ale spojeno i s nutností něco změnit zásadněji a vydat se na cestu, kde je vidina budoucnosti, ale také se nám do toho moc nechce, protože opouštíme něco starého.

Symbolika je trošku stejná s tím koncem školního roku – něco uzavíráme, máme vysvědčení, jdeme za novým, byť se třeba stýská. Dobré je, že to nové…. Byť jsme se k tomu donutili, nebo byli donuceni – je tak úlevné a jen co uděláme první k rok, uvedeme v praxi ten návod, který se celý týden ukazuje, tak přijde úleva „vím kam směřuji, hurá“, nadšení pro budoucnost a spokojenost s tím, co je, i s tím, co bylo. Někde dokonce i první výsledky, které nadchnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!