Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

středa 7. dubna 2021

DUBEN: Závěrečná zkouška z moudrosti (do praxe) - a pro každé znamení

 


Duben by nám měl ukázat pevný směr do budoucnosti, hlavními vnitřními tématy tu je stabilita, o kterou se budeme chtít opřít a také hledání cest, jak k této jistotě dojít. Můžeme tak zažívat různé směsi strachu opustit staré, stejně jako zvědavě a plni obav i vzrušení přemýšlet nad nabídkami zvenčí, které by nás mohly k jistotám dovést. Tou podstatou, ze které by mělo každé naše rozhodnutí v dubnu vycházet, by měla být jasná spokojenost nás samých a dobro toho nebo těch, které máme kolem sebe. Ta kvočna si v březnu uhladila vajíčka, zahřála – a tady si už dovolím říci, že se dostáváme do časů, kdy si začínáme toho, co se rodí, nebo již máme, velmi cenit.

Může to tedy být měsíc, ve kterém s úžasem a úlevou zjistíme, co dobré nás potkalo a co dobrého máme. Pokud nám to někdo nebo něco ohrožuje, můžeme se směle pustit do eliminace těchto ohrožení a mělo by se nám dařit.

Zásadní úspěchy tu jsou v oblasti dlouhodobě plánovaných záležitostí, (což může být pro někoho práce, pro druhého vztah, pro třetího domov, bydlení, stěhování, rozhodování o svém dalším směru). Je to něco, co jsme dlouho plánovali, přemýšleli nebo na tom pracovali – a v dubnu přijde zvenčí konečně ten stimul nebo nabídka, na kterou jsem čekali. Nebude ale zadarmo, do klína tak úplně nepadá, jednat budeme muset říct velmi hlasité ano, až přijde. A za druhé s tímto novým rozhodnutím z nás něco opadá, staré názory, staří přátelé, staré myšlenkové vzorce. Celý ten dubnový proces je o vložení své (staré) moudrosti do příležitostí, které se naskýtají.

Proti sobě tu jednoduše je něco rozmyšleného, vyčekaného – a náhle změny s tím související, změny, které když přijmete, pochopíte, že vlastně tady celou dobu šlo o tuto konkrétní věc, která se vám přihodila a o nic jiného.

A když si vezmu ještě inspirativní kartičky, je na nich: „Udělej něco, abys změnila svou energii.“ A „Všechny jsme žáky i učiteli. Často se sama sebe ptám: co jsem se sem přišel naučit a co jsem přišel vyučovat druhé?“
Tak jestli to v něčem souzní, nechte se strhnout touto vlnou…

A ta změna energie, to něco, co máme udělat pro to, aby změny přišly, je o přijetí té malé či větší novinky do života, která se v dubnu naskytne. Novinky, která nás nutí nechat za sebou nefungující, staré, rozbité, bolavé a nutící nás být v roli oběti. Lépe porozumět minulým či současným temným časům. Postavit se na novou křižovatku právě díky tomuto porozumění. Tak jste-li k tomu zralí, směle do toho, protože tady se mohou dít věci… Nekoukejme vpravo vlevo, berme, co duben nabízí. Nabídne totiž něco výjimečného.
Co to bude, zkusíme rozklíčovat v malém textu pro každé znamení.

Beran: Směle do (ne)pravdy ohledně jistot

Beranům duben připravuje pevnou půdu pod nohama tam, kde ji pevnou nemají, ale cesta k tomu prozření nemusí být příjemná. Může vás i velmi zatěžovat oblast, ve které se kymácíte, lžete sobě nebo druhým, kde nejsou věci jasné nebo dozrálé… kde to není ono. Tam jasně uvidíte, že tady si pevné základy nepostavíte, i kdybyste se na hlavu postavili. Berte to tedy tak, jak to je – a nechte tomu čas, tato oblast se zlepší výhledově, ale nejprve se v ní musí udít nějaké to spravedlivé dělení a vyrovnání. Naopak dařit se bude tam, kde jste překročili sami sebe a zkusili něco nového – či takovou šanci mít budete. Ale zase, bohužel, bohudík – jedná se o úspěch tam, kde už sami sobě věříte, kde jste se vydali po čisté, srdečné cestě. Žádné kompromisy ani okliky nebo háčky na sebe i druhé.

Býk: Směle do velkých rozhodnutí

Teoreticky mohou být vaše letošní narozeniny dosti zlomové, protože pro co se rozhodnete, to se dočká podpory zvenčí, nebo vás to tak nadchne, že budete schopni pohnout horami a otočit řeky proti proudu. Máte nyní dar čistého jasného vidění svého života z nadhledu, takže všechno, co usoudíte, že potřebuje čerstvý vzduch do plachet, bude prosperovat. Vzedměte v sobě co nejvíc vášně, energie a učiňte změny i rozhodnutí tam, kde na to přijde. Nejenže to přinese úspěch v budoucnu, ale zbavíte s tím minulé zátěže, která už se zbytečně vlekla.

Blíženci: Směle do nabídnutého

Duben vám bude nabízet šance pohnout se z místa s pocitem, že vás to bude fakt bavit. Úspěchem voní záležitosti, ze kterých bude nejen radost, ale i základní kámen k dobrému zázemí, vztahům a spokojenosti. Někteří mohou úspěšně vyřešit vztahové trojúhelníky (ke svému prospěchu), někomu se konečně uleví, protože zjistí, že lásku má kolem sebe (ač se její podoba projeví až po čase, ještě asi ne v dubnu) a už se trápit nemusí. Svou roli tu může zahrát i touha osvobodit se od věčného obhajování se – a ejhle, najednou není co obhajovat, protože zajíždíte do kolejí normálu, spokojenosti ve hmotě i citech. A minulost tak nějak šedne a uvadá… Následujte tedy vše, co ve vás budí pocit nadšení (a budoucích výsledků).

Raci: Směle do nových začátků

Duben vám nese energii riskování a nových začátků. Zajímavé je, že ty nové začátky jsou pevné, hmatatelné a jejich „energie novinek“ je dána spíše tím, že je to pro vás zatím neznámý svět, byť velmi přitažlivý, než že byste riskovali dosavadní zázemí nebo názory. Spíše roztáhněte ruce a přijměte do náruče něco nového. Ono se to vejde… a může se klidně stát, že ty veselé okamžiky bezstarostnosti vám přinesou mnohem víc praktického než to, co jste žili dosud. Zvenčí na vás hodně působí energie pohybu, osudových výsledků, takže to bude mít podobu situací, které vás mají chtě nechtě rozhýbat.

Lvi: Směle do zamíchání bažiny

Máte to ze všech asi nejzajímavější – směle do toho, co čeho se vám nechce. Jako by u vás nepříjemné pocity byly tím, co máte překonat tím, že se vrhnete do toho, na co se už cítíte emocionálně vyhořatí nebo vyčerpaní. Pokud tam samozřejmě nejde o opravdové vyčerpání na hraně všech možností. Tady se bavíme o chvílích, kdy někde je příliš možností a vám se nechce o tom uvažovat už, přeplněni chaosem, přeplněni možnostmi – šlápněte do toho a zkuste některou z možností, která vás obrazně „vezme do jiného světa“, vodítkem by měla být jakási poslední kapka, spouštěč, který vás buď nabudí k akci, nebo právě v takové oblasti budete nuceni v dubnu jít do rizika, do novinek, byť to je třeba to poslední, do čeho se vám chce, byť na ty novinky a změny si budete ještě nějaký ten další týden zvykat. Výsledkem tohoto procesu bude, že časem už tohle bude minulostí a budete rádi, že jste tou bažinou v dubnu zamíchali.

Panny: Směle do lásky(plných) záležitostí

Zdá se, že duben už budete mít ve znamení příležitostí, které je vhodné chytnout za pačesy a měly by se týkat především vztahů obecně, nebo záležitostí, ke kterým tíhne vaše srdce, které vás staví na nohy a které si nedáte vzít, ani kdyby se svět naruby obrátil. Je dobré si tyto oblasti v životě nyní definovat a žít je tak nějak vědoměji, protože duben s nimi zacvičí tím lepším směrem a dokáže vám, že vám osud umí nabídnout spokojenosti, když se sebevědomě podíváte vpřed, uvidíte tam to, co potřebujete. Je vám přáno, tak svou spokojenost i rozdávejte dál, nejenže uděláte radost, ale znásobíte i své šance na další zlepšování života. V praktickém pojetí lze tento měsíc pojmout jako příležitost kvalitně si prosít život sítem: a co v něm zůstane, to k vám patří. Uvažujte, že to, co nyní děláte a pouštíte do života (dobré i zlé) vám ten život na delší čas ovlivní.

Váhy: Směle do roztržení řetězů

Možná někde na něčem lpíte. A už vás to docela štve, protože jasně vidíte, že se kvůli tomu nemůžete pohnout z místa. Něco chybí, něco přebývá, nejsou pořád ty vhodné podmínky ke změně. Tak právě v takové oblasti se vám mohou začít dít převratné změny. Svěží vítr, náhlá událost nebo zpráva vám přinese kýžené rozvolnění řetězů a bude na vás, jak je přijmete. Je to jen nabídka, dokonce to může být jen dílčí vyrovnání nějakého minulého dluhu, na jehož základě se budete šplhat dál. Důležité je ale sledovat všechno, co se vám pomalu, byť nenápadně rozvolňuje, puká… a nelpět na starých pořádcích zvláště tam, kde už vás samotné štvou.

Štíři: Směle do dodělávek!

Zajímavý může být váš duben a velmi přínosný, když využijete jeho příležitostí pustit se do dodělávek a do nepříliš jednoduchých věcí, u kterých je vám jasné, že když je dokončíte, hodně na tom vyděláte. Týká se to všech oblastí života, ve kterých potřebujete mít konečně něco podloženo, uděláno, jasno, hmatatelno. A s Osmičkou holí to jsou také oblasti, které vás mohou překvapit, záležitosti staré, na které jste si v minulosti zadělali a nyní tu jsou pro tu poslední dodělávku, po které si budete moci oddechnout. Nenechte se odradit tím, že ten poslední krok může být nevrlý, nepříjemný nebo těžký, nakonec to nebude tak strašné, jako se to zdálo.

Střelci: Směle do díla!

Do spravedlivého díla vás zavede duben s tím, že vám přidá plánovací a bilancovací náladu. Najednou mnoho svého života uvidíte z nadhledu, z pohledu spravedlnosti a velmi v klidu. Klid a rozvaha je hlavním rádcem naprosto ve všech oblastech vašeho života, protože potřebujete jistotu a růst nového, nikoliv navracení se do zetlelého. Plánujte, vyhlížejte budoucnost, její podobu uvidíte nejen velmi přesně a uspokojujícím způsobem, ale s koncem dubna se vám nasype do života i něco příležitostí nebo přímo lidí, kteří přidají ruku k dílu a vaše budoucnost začne dostávat konkrétní obrysy.

Kozorozi: Směle do znovuzrození

K čemu se cítíte v dubnu voláni? Kde už nemůžete setrvat ani minutu a které sny a tužby se s dubnem probouzí? Je čas, kdy byste měli tato volání poslechnout a jak jen to jde, nějak je začlenit do života, také za sebou zanechat něco, co je již přežité, co jste přerostli, co už vás není hodno. Dětskou kuchyňku i s nádobím rozdejte a založte si vlastní restauraci. Znovuzroďte se a tomuto procesu pečlivě naslouchejte, protože už jen přijetí něčeho nového v sobě, dozrálého, čistého – vám přinese buď najetí na tuto novou cestu ještě v dubnu, nebo pěkné první kroky, které s dalšími měsíci oceníte. Tohle je křižovatka k nové budoucnosti.

Vodnáři: Směle do změn v zázemí

Za sebou máte nějaké změny, které jsou k lepšímu. Které vás uzemňují. A tyto změny budou nyní spouštěčem dalších proměn, které by se v dubnu měly týkat budoucích plánů. Přistupujte k tomu, co se bude v dubnu dít soucitně, s nadhledem a nevylučuji ani, že budete muset sobě nebo druhým něco odpustit (nechat si druhé jít po svém), a velmi se vám uleví, otevře vám to cestu kupředu. S vědomím kvality, kterou si žijete, můžete udělat změny, přijmout změny v tom, co s tímto vědomím kvality neladí. Někdy to ale může být slušně alchymistická práce.

Ryby: Směle do svých vlastních plánů na troskách starých plánů

Mohou tu být změny, které vidíte a které se líbí/nelíbí… ale změny a nové okolnosti vašeho života jsou nyní nejkvalitnější stavební kameny vaší budoucnosti, ač je možné, že duben bude nepříjemný ve schopnosti na vás tlačit okolnosti a lidi tak, abyste měli pocit, že se neustále musíte něčemu bránit a sbírat trosky a lepit rozbité hrníčky. Vyplatí se to jen ve chvíli, kdy k troskám máte vášnivý vztah, a i pak bude hrníček vypadat jinak a bude ho třeba používat k jinému účelu než k servírování horké kávy. Spíše mám dojem, že si v dubnu tříbíte své nitro a urovnáváte, kam potřebujete jít a kdo/co vám brání a tím ochromuje váš život. A propouštění těchto lidí jejich vlastnímu životu…

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!