Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

sobota 13. března 2021

SOBOTNÍ POHODA: Dětská vděčnost jako dar


 Je to zvláštní, ale sobotní pohoda se moc neliší od víkendového výkladu a možná ani od toho minulého víkendového. Touha po domově, stesk po hvězdách, císařovna – to jsou karty pro tento čas. Může se nám stýskat, můžeme se cítit rozbití, vlastně není divu, máme tu začátek Rybího času a laskavá moudrost a vzpomínky v nás mohou probouzet až dětskou vděčnost za život a za to, co žijeme. Měli bychom si z ní vzít nápady a jiskry života – v takových vděčných chvílích vidíme, proč tu jsme a slibujeme si, co napravíme. To bychom měli – a měl by nám v tom i osud pomoci, protože touha plodit, růst, pečovat, starat se a nechat o sebe postarat, brát i dávat je nyní vyvedená až do extrému.

A velmi by nás mohlo takové přistoupení k následujícím dnům posílit. Vnímejme tedy tiše moudrost našich předků, naší duše, vnímejme, co chce naše duše, ale i tělo – a přizpůsobme se tomu. Slibuju, že příští týden už se hneme trošku do akce, ale nyní ještě, ještě na chvíli se musíme ponořit do hloubek sebe samých a najít tam své silné já. Své laskavé já, kterému se vede dobře a tudíž může rozdávat dobro i kolem sebe.

Na jednu stranu tento čas může být laskavý k tomu, kdo už má své nové vize, kdo už začal je žít. Tam se mohou dít i pěkné velké změny.

Na druhou stranu ale velmi těžko může tento čas nést ten, kdo stále trvá  na emocionálních bolestech minulosti, takže pokud něco velmi bolí, moc a moc – je asi čas to konečně svým způsobem zpracovat a udělat krok vpřed.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!