Adventní výklady budou brzy u vás!

Adventní výklady

pátek 15. ledna 2021

PŘED VÍKENDEM: Hlavně, aby to už nebylo jako minule!


Když o víkendu udržíme směr, bude to akční a příjemný čas… Jenže se nedáme se strhnout emocemi či pochybnostmi pramenícími z toho, co nám poslední dny přinesly a my jsme se zachovali tak, abychom neopakovali staré chyby. Nechme minulost za sebou, ona bude dotírat, ale už v ní a v tom, co jsme udělali špatně nebo co byla špatná cesta, není pranic k uvažování. Pochyby jsou už jen zvykem mysli. Jemný čas využijme k tomu, abychom nechali co nejvíce rozkvést nové nápady, to, kde se cítíme silní a připravení. Všechny nedodělávky, všechny nové načaté záležitosti – to půjde pěkně od ruky a věnujeme tomu relativně málo energie, protože velkou část energie z radosti z vykonané práce se nám dostane zpět.

Ovšem má to tu jednu podmínku, nesmíme kolem sebe tolerovat ty bzučící masařky pochybností, jež mohou být pěkně vychytralé a nabádat nás k tomu, že tentokrát to bude jiné. Ne, nebude… nesedněte na lep, abyste pak nemuseli říkat: hlavně, aby to už nebylo jako minule. S hlodajícím červíčkem pochybností, že to tak bude. Bude.

Zapracujme raději v souladu s pečující něhou o sebe samé na něčem, co vyžaduje hodně energie, akčnosti, ráznosti a trpělivosti – a my víme, že nám to bude ku prospěchu. No, i kdyby to byla změna jídelníčku, kterou ihned pocítíme na svém těle: Ne, dvouchodový oběd se opravdu dneska nezachová jinak jen proto, že je nám našeptáno, že dvouchodový oběd je normální.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Chcete k tématu něco napsat? Směle do toho!